06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2023 09:54 | Son Güncelleme: 05.07.2023 10:24

Beyaz Saray'da ilk incelemelerde kokain olduğu anlaşılan madde hakkında soruşturma başlatıldı

ABD Gizli Servisi, Beyaz Saray'da bulunan ve ön incelemede kokain olduğu tespit edilen maddeyi, detaylı araştırılması için laboratuvara gönderdi. ABD Gizli Servis İletişim Şefi Guglielmi, Gizli Servis'in maddenin Beyaz Saray'a nasıl girdiğine ilişkin bir soruşturma başlattığını söyledi
Beyaz Saray'da ilk incelemelerde kokain olduğu anlaşılan madde hakkında soruşturma başlatıldı

The Washington Post'un haberine göre, 2 Temmuz'da Beyaz Saray'da bulunan şüpheli maddenin, ilk testlerde kokain olduğu sonucuna ulaşıldı. Adının açıklanmasını istemeyen ve soruşturmada yer alan diğer yetkili de bu görüşmenin Beyaz Saray'dan yapıldığını doğrulayarak maddenin az miktarda olduğunu söyledi. Olay, birkaç haber kuruluşunun itfaiyecilerin halka açık radyo kanallarında bulunan maddeyi tartıştıklarını duymasının ardından ortaya çıktı.

Soruşturma başladı

Washington DC İtfaiye Sözcüsü Vito Maggiolo, "teşkilatın soruşturmada ABD Gizli Servisine destek sağladığını" belirtti. Maggiolo, konuya ilişkin başka detay vermedi. Kolluk kuvvetleri, ABD Gizli Servisi'nin bulunan maddenin ne olduğunu belirlemek üzere soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Gizli Servis İletişim Şefi Anthony Guglielmi de maddenin ne olduğunu belirlemek için testlerden geçirildiğini ve Beyaz Saray'a nasıl girdiğini araştırdıklarını ifade etti. Olayın, Beyaz Saray'da yüksek güvenlik alarmına ve kısa süreli tahliyeye neden olduğunu söyleyen Guglielmi, Washington DC itfaiyesinin, maddenin tehdit oluşturmadığını tespit ettiğini belirtti. Maddenin binada yapılan rutin kontrollerde bulunduğunu kaydeden Guglielmi, maddenin tam olarak nerede bulunduğuna ve nasıl paketlendiğine dair soruları ise yanıtlamadı.

"Malikanede bulunduysa, muhtemelen Hunter'dır"

Başkan George W. Bush döneminde görev yapan eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü Ari Fleischer, kokainin bulunmasının ardından Twitter hesabından "Şaka yapıyor olmalısınız" diyerek, "Beyaz Saray'da kokain bulundu ve yetkililer kokainin tam olarak nerede bulunduğunu söylemiyor. Eğer Eski Yönetim Ofisi Binası ise, muhtemelen personeldir. Eğer malikane ise, muhtemelen (Başkan Biden'ın oğlu) Hunter'dır. "