21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.09.2023 17:27 | Son Güncelleme: 05.09.2023 17:46

Biden, eski ABD Hazine Bakanı Lew'ü İsrail Büyükelçisi olarak aday gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, Barack Obama'nın başkanlık döneminde Hazine Bakanlığı görevini üstlenen Jacob J. Lew'ü, İsrail Büyükelçiliğine aday olarak gösterdi
ABD eski Hazine Bakanı Jacob J. Lew
ABD eski Hazine Bakanı Jacob J. Lew

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Hazine Bakanı olarak görev yapan Jacob J. Lewİsrail Büyükelçisi olarak aday gösterdi. Beyaz Saray, konuya ilişkin Lew'ün, devlet kadrolarında çok sayıda görev aldığına işaret etti. Halihazırda Lindsay Goldberg LLC şirketinin yönetici ortağı olduğu aktarılan açıklamada, adayın aynı zamanda Columbia Üniversitesinde ziyaretçi profesör olarak görev yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, Lew'ün Harvard Üniversitesi'nde lisans, Georgetown Üniversitesi'nde ise hukuk eğitimini tamamladığı bilgisi paylaşıldı. Biden'ın İsrail Büyükelçisi olarak aday gösterdiği Lew'ün aynı zamanda ABD-İsrail Milli Kütüphanesi'nin eş başkanı olduğu aktarıldı.

Senato onayı gerekiyor

Lew'ün atanması için Senato onayı gerekiyor. Onay alması halinde, Lew, temmuz ayında İsrail'den ayrılan eski İsrail Büyükelçisi Tom Nides'in halefi olacak. Ortodoks Yahudilerinden olan 67 yaşındaki Lew, İbranice de biliyor. Lew, ABD'deki Yahudi toplumuyla yakın ilişkileriyle tanınıyor. Diğer taraftan, Siyonist Yahudi grupların bazıları, Lew'ü, Obama dönemindeki İsrail ve Yahudi karşıtı politikalara destek vermekle suçluyor ve eleştiriyor.

Kaynak: AA