08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.07.2024 16:47 | Son Güncelleme: 08.07.2024 16:57

Biden’dan demokratlara sert mektup: Artık buna bir son verin, çekilmiyorum!

Donald Trump'a karşı canlı yayında yaşadığı zor anlar nedeniyle çekil baskısı altında olan Joe Biden, Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyelerine gönderdiği mektupla rest çekti. ABD Başkanı "Yarışta kalmaya kararlıyım. Buna bağışçılar ve basın karar veremez" dedi
Biden’dan demokratlara sert mektup: Artık buna bir son verin, çekilmiyorum!

Birçok Demokrat milletvekilinin, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesi gerektiği görüşünü özel olarak dile getirmesi ve eski Başkan Trump'a karşı koyma yeteneği konusundaki endişelerini açıklaması üzerine Biden bu çağrılara bir kez daha meydan okudu. ABD Başkanı, Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyelerine gönderdiği mektupta sert ifadelerle "Artık buna bir son verilmesini’ talep etti. İşte o mektuptan satırbaşları:

Kör değilim ama kararlıyım

  • Son 10 gün içinde parti liderliği, seçilmiş yetkililer, tabandaki üyeler ve en önemlisi Demokrat seçmenlerle kapsamlı görüşmeler yaptım. İnsanların endişelerini duydum. Onlara karşı kör değilim. Ancak, 2024'te Donald Trump'ı yenecek en iyi kişi olduğuma kesinlikle inanmasaydım yeniden aday olmazdım.
  • Yarışta kalmaya kararlıyım. Nasıl ilerleyeceğimiz sorusu bir haftadan uzun bir süredir iyice tartışıldı. Ve artık bunun sona ermesinin zamanı geldi.

Bağışçılar ve basın karar veremez

  • Herkesi demokrasiye saygı göstermeye çağırıyorum. 2024 ön seçimlerinde Demokrat Parti seçmenleri benim için oy kullandı. Bu sürecin önemli olmadığını mı söylüyoruz?
  • Seçmenlerin söz hakkı yok mu diyeceğiz? Bunu yapmayı reddediyorum. Bu seçmenlerin vereceği bir karardır. Basının değil, uzmanların değil, büyük bağışçıların değil, ne kadar iyi niyetli olursa olsun seçilmiş herhangi bir grup insanın değil.