28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.01.2024 00:20 | Son Güncelleme: 14.01.2024 00:27

Biden'dan Tayvan açıklaması: Bağımsızlığı desteklemiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da iktidardaki DPP'nin adayı Lai'nin kazandığı başkanlık seçimine ilişkin bir soru üzerine, ülkesinin Tayvan'ın bağımsızlığını desteklemediğini söyledi
Biden'dan Tayvan açıklaması: Bağımsızlığı desteklemiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin açıklamasında, "Bağımsızlığı desteklemiyoruz" dedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Washington'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin soru üzerine Biden, "(Tayvan'ın) Bağımsızlığı desteklemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Washington yönetimi, herhangi bir ülkenin Tayvan'daki seçimlere müdahalesinin kabul edilmez olduğu uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise yaptığı açıklamada, Lai Ching-te'yi zaferinden dolayı kutlarken, Tayvan halkına sağlam demokratik sistemlerinin ve seçim süreçlerinin gücünü gösterdikleri için tebriklerini iletmişti. Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'daki başkanlık seçimleri, iktidardaki Demokratik İlerici Parti'nin (DPP) adayı, görevdeki Başkan Yardımcısı Lai'nin zaferiyle sonuçlandı.

Kaynak: AA