27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.08.2023 16:47 | Son Güncelleme: 03.08.2023 17:01

Bir dönemin en ünlü yatı Cujo Fransa açıklarında battı

Prenses Diana ve sevgilisi Dodi Fayed’in ölmeden önce son yaz tatillerinde tadını çıkardıkları motor yat Fransa’nın güneyinde battı
Bir dönemin en ünlü yatı Cujo Fransa açıklarında battı

Bir dönem Hollywood yıldızlarının da favorisi olan Cujo, Fransız Rivierası’ndaki Beaulieu-sur Mer’in yaklaşık 18 deniz mili açıklarında, belirlenemeyen bir nesneye çarpmasının ardından Akdeniz dalgaları arasında gözden kayboldu.

Kazanın ardından teknede bulunan sekiz kişi kurtarıldı. Polis, 25 metrelik lüks yatın 2 bin 500 metre derinliğe gömüldüğünü açıkladı. Cujo’nun kaptanın imdat çağrısı verdiğini belirten bir yetkili, ‘’Gemisi çatlak yüzünden batıyordu. Antibes’den kurtarma tekneleri gönderildi, herkesin güvende olduğundan emin olduktan sonra jandarmalar, yatın sancak tarafından su aldığını tespit etti’’ dedi. Gemi sahibinin pompaları aktive ettiğini ve motorları çalışır vaziyette tuttuğunu anlatan görevli, ‘’Fakat bu, yatın batmasını engellemedi’’ açıklamasında bulundu. 

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Cujo’nun İtalyan sahibi dahil yatta bulunan tüm yolcular kurtarma teknelerine yerleştirildi ve yara almadan kıyıya çıkarıldı.

Ağustos 1997’de gündem olmuştu

Hint dilinde ‘Durdurulamaz Güç’ anlamına gelen Cujo’y ilişkin haberler, Prenses Diana’nın erkek arkadaşı Dodi Al-Fayed’in sahibi olduğu dönemde, Ağustos 1997’de medyada sık sık yer almıştı. 

Mısırlı multi-milyoner bir film yapımcısı olan Fayed, yatı yenilemek için 1 milyon sterlin harcamış ve dünya medyasının bakışları arasında Diana’yla romantik anlar yaşamıştı.