02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2024 12:19 | Son Güncelleme: 22.01.2024 12:24

Bloomberg: Meloni Türkiye ile bağları güçlendirmenin yollarını arıyor

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, cumartesi günü İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Meloni’nin Türkiye ziyaretini yorumlayan Bloomberg, Başbakan’ın Türkiye ile bağları güçlendirmenin yollarını aradığını yazdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. (AA)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. (AA)

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkesinin G7 Dönem Başkanlığı kapsamında yaptığı ilk resmi yurt dışı ziyareti Türkiye’ye oldu. Cumartesi günü İstanbul’daki Vahdettin Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Meloni, basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Bloomberg’e görüşmeler hakkında bilgi veren bir yetkiliye göre iki ülke arasındaki ticaret hacmini 2030 yılına kadar 25 milyar eurodan 30 milyar euroya (32,7 milyar dolar) çıkarmayı hedefliyor. Türkiye ve İtalya arasındaki savunma anlaşmaları küresel çapta havacılık ve güvenlik üzerine çalışan İtalyan Leonardo SpA'yı da kapsayabilir.

Göç konusunda anlaşma imzalanabilir

Görüşmede göç konusunun da gündemde olduğunu belirten yetkili, her iki ülkenin de işbirliğini güçlendirmek için Libya ile bir anlaşma yapmayı düşündüğünü söyledi. İtalyan medyasına göre üç ülke yaz aylarından önce göç konusunda bir anlaşma imzalayabilir.

Öte yandan Meloni'nin Kapalıçarşı'yı da kapsayan Türkiye ziyareti bir dizi gayri resmi görüşmenin ardından gerçekleştirildi.