24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.09.2022 21:17 | Son Güncelleme: 08.09.2022 22:18

Britanya'nın yeni kralı Charles oldu

Britanya'nın 70 yıl ile en uzun hükümdarda kalan ismi Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti. Yeni kral ise en uzun taht sırası bekleyen 74 yaşındaki Prens Charles oldu
Britanya'nın yeni kralı Charles oldu

Kraliçe 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesi üzerine İngiltere'nin yeni kralı Galler Prensi Charles oldu. Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla ise kraliçe unvanını elde etti. 

Kral Charles kimdir?

4 Kasım 1948 tarihinde Prenses Elizabeth'in (2. Elizabeth) oğlu olarak dünyaya gelen ve asıl ismi Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor olan Charles, İngiliz Kraliyeti taht sıralamasında 1. sıradaydı. Charles'ın aynı zamanda Birleşik Krallık tarihinde görev yapan en yaşlı prens unvanı bulunuyor.

Eğitimi ve gençliği

Charles, Cheam ve Gordonstoun okullarında eğitimini tamamladı. Bu sürede tarih öğretmeni Michael Collins Persse ile bir okul gezisinde Papua Yeni Gine'ye gitti. Üniversiteyi Cambridge Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde tamamladı. 1971'den 1976 yılına kadar Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda hizmet verdi.

Düşes Camille ile evlendi

Yeni İngiltere Kralı Charles, 1981 yılında İngiliz soylu ailesine mensup Diana Spencer ile evlenmişti. Bu evlilikten Prens William ve Prens Harry dünyaya geldi. Ancak çift, 1996 yılında Charles'ın Camilla Parker Bowles ile evlilik dışı ilişkisi nedeniyle boşandı. Camilla Parker Bowles ile evlenmesi ise 2005 yılını buldu.

Elizabeth, Camilla'nın kraliçe olması istedi

2. Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin paylaştığı mesajında, veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Camilla'nın kraliçe olmasını istediğini belirtmişti. Kraliçe, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini dile getirmişti.