20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 04.07.2022 20:14 | Son Güncelleme: 05.07.2022 08:58

Chicago'da 4 Temmuz kutlamaları sırasında ateş açıldı: 6 ölü, 30 yaralı

ABD'nin Chicago şehrinde 4 Temmuz kutlamaları sırasında kalabalığa ateş açıldı. Yetkililer tarafından yapılan son açıklamada altı kişinin öldüğü, 30 kişinin hastaneye kaldırıldığı duyuruldu
Chicago'da 4 Temmuz kutlamaları sırasında ateş açıldı: 6 ölü, 30 yaralı

ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinde düzenlenen 4 Temmuz Bağımsızlık Günü yürüyüşünde silah sesleri duyuldu. Bölgeden gelen haberlere göre birçok kişi vuruldu. Yetkililer tarafından düzenlenen basın toplantısında altı kişinin öldüğü, 30 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve olay yerinde bir tüfek bulunduğu açıklandı. Ancak saldırgan yakalanamadı. ABD polisi saldırganın firarda olduğunu ve tehlikenin devam ettiğini söyledi.

Yetkililerden yapılan açıklamada görgü tanıklarının şüpheliyi "18-20 yaşlarında, uzun siyah saçlı, mavi tişört giyen beyaz bir genç" olarak tanımladığı bilgisi paylaşıldı.

Chicago Sun-Times'ın haberine göre geçit töreni yerel saatle 10.00 civarında başladı ancak ateş edildikten 10 dakika sonra sesler kesildi. Görgü tanıkları battaniyelerle kaplı cesetler gördüklerini söyledi.

"İnsanlar 'nişancı var' demeye başladı"

Yürüyen yüzlerce insan geçit töreni yolundan koşarak kaçtı. Bir Sun-Times muhabiri üç cesedin üzerine battaniye serildiğini gördüğünü anlattı. Sosyal medyada olay yerinden kaçan insanların görüntüleri paylaşıldı.

Highland Park sakini Debbie Glickman, iş arkadaşlarıyla birlikte geçit töreninde olduğunu ve bölgeden kaçan insanları gördüğünde grubun ana rotaya dönmeye hazır olduğunu söyledi. Glickman Associated Press'e “İnsanlar 'Bir nişancı var, bir nişancı var' demeye başladı. Biz de sadece koştuk. Aşağıda büyük bir kaos var" dedi.

(Kaynak: The Guardian, AA)