26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2022 11:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Çin'den şöhret kültürüne yönelik yeni hamle

Astronomik ücretler alan oyuncuların maaşlarını sınırladı
Çin'den şöhret kültürüne yönelik yeni hamle

Çin’de ünlü aktris Zheng Shuang’ın bir TV şovunun sadece 77 gününde görünmesi karşılığında 25 milyon dolar ücret almasının yankıları sürüyor. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine yönetim oyuncuların astronomik ücretlerine sınırlama getirdi.

Yüzde 40 limiti

Sosyalist rejimle yönetilen Çin’de ulusal radyo ve televizyon İdaresi, oyuncu ücretlerini toplam prodüksiyon bütçesinin yüzde 40’ı ile sınırlandırdı. South China Morning Post’un bildirdiğine göre, ayrıca, üst düzey aktörlerin ücretlerinin tüm aktörlerin toplam kazancının yüzde 70’ini geçemeyeceği belirtildi.

Lüks yaşam sergilemek yasak

Öte yandan, bu, Çin yönetiminin ünlülerin zenginliklerini sosyal medyada sergilemelerini yasaklamayı da içeren şöhret kültürüne yönelik baskısında yeni bir hamle. Çinli yetkililer, geçtiğimiz aylarda kaotik hayran kültürü ve ünlü aşırılığını dizginlemek için sosyal medyada şöhretlerin lüks yaşamlarını sergilemesini yasaklamıştı.   Bu yasak kapsamında, ünlülerin ve hayranlarının sosyal medya hesaplarının kamu düzenine ve iyi geleneklere, doğru kamuoyu yönelimine bağlı kalması, sosyalist temel değerleri teşvik etmesi ve sağlıklı bir tarz ile zevki sürdürmesi gerekeceği belirtilmişti.