29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.05.2023 18:34 | Son Güncelleme: 01.05.2023 18:45

Covid-19'un sancıları sürüyor: ABD'de binlerce hemşire istifanın eşiğinde

Yapılan bir ankete göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hemşirelerin neredeyse üçte biri, Covid-19 salgınının kendilerini bunaltması ve yorgun düşürmesinin ardından mesleklerini bırakmayı düşünüyor
Covid-19'un sancıları sürüyor: ABD'de binlerce hemşire istifanın eşiğinde

AMN Healthcare Services tarafından Ocak ayında 18 binden fazla hemşireyle yapılan anket, Pazartesi günü katılımcıların %30'unun kariyerlerini bırakmayı düşündüğünü ve pandeminin tetiklediği istifa dalgasının başladığı 2021 yılına göre yüzde 7 puanlık bir artış olduğunu gösterdi. Anket ayrıca hemşirelerin %36'sının sektörde çalışmaya devam etmeyi planladığını ancak iş yerlerini değiştirebileceklerini gösterdi.

AMN Healthcare CEO'su Cary Grace Reuters'a verdiği bir röportajda "Bu durum, hemşirelik işgücünün pandemi sonrası yaşadığı ruh sağlığı sorunlarının devam ettiğinin altını çiziyor" dedi.

Anket, hemşirelerin %69'unun maaşlarının artırılmasını ve %63'ünün streslerinin azaltılması için daha güvenli bir çalışma ortamı istemesiyle birlikte çeşitli değişikliklere ihtiyaç olduğunu ortaya koydu.

Tükenmişlik sendromu istifaya itiyor

Bu durum, hastane işletmecisi ve sektörün öncü kuruluşu HCA Healthcare'in personel durumunda bir iyileşme olduğunu belirttiği bir zamana denk geldi.

Hastanelerdeki personel eksikliği birkaç yıldır bir sorun olarak görülse de, 2021'in sonlarında küresel olarak büyük bir artış kaydetti ve tükenmişlik nedeniyle çok sayıda istifanın ardından geçen yılın başlarında istifa eden hemşirelerin sayısı zirveye ulaştı.

Personel krizi hastane işletmecilerinin maliyetlerini yükseltirken, AMN Healthcare gibi tıbbi personel sağlayıcılarının kârlarını ise artırdı.