17 Haziran 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.05.2024 13:52 | Son Güncelleme: 27.05.2024 14:00

De Niro sesini Biden videosuna verdi: Trump diktatör olmak için geliyor

Daha önce eski Amerikan başkanı Donald Trump’a öfkesini gizlemeyen ünlü aktör Robert De Niro, mevcut Başkan Joe Biden'ın “Snapped” adlı yeni seçim kampanyası reklamına sesini verdi
De Niro sesini Biden videosuna verdi: Trump diktatör olmak için geliyor

30 saniyelik videoda Robert De Niro doğrudan hitap ettiği Donald Trump’tan “kontrolden çıkmış biri” diye bahsediyor ve eski ABD Başkanının “intikam” almak için her şeyi göze alacağını söylüyor.
Akademi ödüllü aktör eski başkan hakkında birçok kez sert ifadeler kullanmış, en son “Jimmy Kimmel Live!” programında Trump'a “aptal” demişti.

Yeni videoda De Niro Trump'ın Başkanlık dönemine dair pek çok tartışmaya değinerek “Gece yarısı tweetlerinden çamaşır suyu içmeye, vatandaşlara göz yaşartıcı gaz sıkmaya, Trump'ın başkanlık döneminde kontrolden çıktığını biliyorduk” diyor.

Görüntülerde ise George Floyd isimli siyahinin 2020 yılındaki ölümünün ardından ırkçı adaletsizliğe karşı düzenleren protestoları dağıtmak için polise görev veren Trump’ın İncil'le çektirdiği meşhur fotoğraf da var.

"Bizi diktatör olmakla tehdit ediyor"

De Niro daha sonra Trump'ın 2020 seçimlerini kaybedince “çılgına döndüğünü” söylüyor. Videoda bu kez 6 Ocak 2021'de Biden'ın başkanlık zaferi onaylanınca Trump destekçilerinin Kongre binasını basması var.
Kampanya videosu buradan kasım ayında yapılacak seçimlere geçerken De Niro şöyle diyor: “Şimdi yeniden aday, bu kez bizi 'diktatör' olmakla, anayasayı feshetmekle tehdit ediyor."

“Diktatör” yorumu, Aralık 2023'te Fox News'te Sean Hannity ile yaptığı bir açık oturumda Trump'ın diktatör olmayacağını söylediği ana atıfta bulunuyor. Trump o yanıtında “İlk gün hariç. İlk gün sınır kapatılacak. Bir buçuk gün sondaj yapacağız, bebeğim, sondaj” diyerek tekrar seçilirse hem Meksika sınırını göçmenlere tamamen kapatacağını hem de fosil yakıt arama faaliyetini yoğunlaştıracağını ima etmişti. Video Trump'ın "Eğer seçilemezsem, ortalık kan gölüne dönecek” dediğini de hatırlatıyor.

De Niro sözlerini şöyle bitiriyor: "Trump intikam istiyor ve bunun için hiçbir şeyden kaçınmayacak.”
Son görüntüde ise Biden, Amerikan askerlerini selamlıyor. Video, Biden’ın "Ben Joe Biden, ve bu mesajı onaylıyorum” sözüyle bitiyor.