05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.08.2023 10:23 | Son Güncelleme: 21.08.2023 12:48

Donald Trump: Aday adayları arasındaki seçim tartışması programlarına katılmayacağım

ABD eski Başkanı Donald Trump, "Neden yüzde 1, yüzde 2, hatta 0 olan kişilerin tüm gece bana sorularla saldırmasına izin vereyim ki?" ifadelerini kullanarak Cumhuriyetçi aday adayları arasındaki tartışma programlarına katılmayacağını açıkladı
Donald Trump: Aday adayları arasındaki seçim tartışması programlarına katılmayacağım

ABD eski Başkanı Donald Trump, aday adayları arasında gerçekleşecek tartışma programlarına ilişkin sosyal medya sitesinden yaptığı paylaşımda, çarşamba ilki düzenlenecek etkinliğe katılmaya gerek görmediğini söyledi. Yapılacak sonraki programlara da katılmayacağını kaydeden Trump, "Halk, benim kim olduğumu ve ne denli başarılı bir başkan olduğumu biliyor. Dolayısıyla bu tartışma programlarına katılmayacağım" ifadelerini kullandı.

"Tüm gece bana sorularla saldırmasına neden izin vereyim ki?"

Trump, daha önce de bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "Neden yüzde 1, yüzde 2, hatta 0 olan kişilerin tüm gece bana sorularla saldırmasına izin vereyim ki?" sözleriyle bu tartışma programlarına katılımının kendisi için anlamsız olduğunu savunmuştu. Öte yandan, Trump'ın Cumhuriyetçi rakipleri, eski Başkan'ın tartışma programlarına katılmamasının, kendilerini ikinci lig aday adayı gibi gösterme teşebbüsü olduğu yönündeki endişelerini dile getirdi.

"Adaylığı ortaya çıkmalı ve kazanmalısın"

Aday adaylarından eski New Jersey Valisi Chris Christie, Trump'ın, "karşılarına çıkmaya cesaretinin olmadığını" iddia etti, Florida Valisi Ron DeSantis'ın sözcüsü Andrew Romeo, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Donald Trump dahil olmak üzere hiç kimse bu adaylığı henüz hak etmiş değil. Ortaya çıkmalı ve kazanmalısın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA