06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.09.2023 10:59 | Son Güncelleme: 17.09.2023 14:21

Donald Trump'tan Putin açıklaması: Söyledikleri hoşuma gitti

ABD eski Başkanı Donald Trump'a, Rusya lideri Putin'in kendisi hakkındaki sözleri soruldu. Ukrayna-Rusya savaşını birkaç saatte sona erdirebileceğini yeniden söyleyen Trump, "Söyledikleri hoşuma gitti" dedi
Donald Trump'tan Putin açıklaması: Söyledikleri hoşuma gitti

ABD eski Başkanı ve 2024 Cumhuriyetçi Beyaz Saray adaylığı için ön sıralarda yer alan Donald Trump, Rus lider Vladimir Putin'den övgü aldığını duymaktan hoşlandığını söyledi. Trump NBC'ye verdiği röportajda Putin'in birkaç gün önce kendisi hakkında söylediği sözler soruldu. Trump, "Söyledikleri hoşuma gitti. Çünkü bu benim söylediklerimin doğru olduğu anlamına geliyor" diye yanıt verdi. 

 

Salı günü Rusya'nın Pasifik kıyısındaki Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu toplantısında konuşan Putin, "Trump'ın yargılanmasına gelince, bugünkü koşullarda yaşananlar bizim için iyi çünkü başkalarına demokrasi öğretme iddiasında bulunamayacak olan Amerikan siyasi sisteminin çürümüşlüğünü gösteriyor Trump'la ilgili olan her şey, siyasi bir rakibin siyasi nedenlerle zulme uğramasıdır. Olay budur. Ve bu ABD halkının ve tüm dünyanın gözleri önünde yapılıyor" dedi.

Rusya lideri ayrıca Trump'ın Beyaz Saray'da ikinci bir dönem için seçilmesi halinde Rusya'nın Ukrayna ile olan çatışmasını birkaç saat içinde sona erdirebileceğine dair tekrarlanan sözlerini destekledi. Putin, "Trump'ın Ukrayna krizi de dahil olmak üzere acil sorunları birkaç gün içinde çözeceğini söylediğini duyuyoruz. Bu mutluluktan başka bir şey getiremez. Bu iyi bir şey" ifadelerini kullandı.

İki lideri bir araya getirme planı

Ancak Trump'ın birkaç saat içinde savaşı sona erdirebileceğine dair açıklamaları Cumhuriyetçi ve Demokrat rakipleri tarafından alay konusu oldu. Ayrıca çatışmanın sona ermesinin Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal eden Putin'in taleplerine teslim olmayı gerektireceğini söylediler. Ancak Welker ile yaptığı röportajda Trump, Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi bir odaya toplayacağını ve bir anlaşma yapacağını söyledi. 

"Söylersem kozlarımı kaybederim"

Welker'in Ukrayna'daki savaşı tam olarak nasıl hızlı bir şekilde sona erdireceği sorusuna Trump cevap vermeyi reddederek şunları söyledi: Size tam olarak söylersem tüm pazarlık kozlarımı kaybederim. Ama Putin'e bazı şeyler söyleyebilirim. Zelenskiy'e de bazı şeyler söylerdim.