27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 21:55 | Son Güncelleme: 11.04.2023 22:10

Dünyanın en pahalı araç plakası Dubai'de 15 milyon dolara satıldı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) gerçekleştirilen bir açık artırmada zengin bir teklif sahibi, Dubai'de nadir bulunan bir araba plakası için dünya rekoru olan 55 milyon dirhemi (15 milyon dolar) gözden çıkararak dikkatleri üzerinde topladı
Dünyanın en pahalı araç plakası Dubai'de 15 milyon dolara satıldı

Emirates Auction, ilk bakışta tek başına 7 rakamı gibi görünen P 7 plakasını Cumartesi günü bir hayır müzayedesinde sattı. Elde edilen gelir Dubai hükümdarı Şeyh Muhammed bin Raşid'in küresel gıda yardımı girişimi olan 1 Milyar Öğün Bağışı kampanyasına aktarılacak.

Bloomberg'in haberine göre BAE'de ultra zenginler statülerini ve zenginliklerini göstermek için kullandıkları gösterişli plakaları hayır işleri için açık arttırmaya çıkarmayı alışkanlık haline getirdi. Son açık arttırma, 2008 yılında Abu Dabi'de gerçekleşti ve 1 numaralı bir plaka için işadamı Saeed Abdul Ghaffar Khouri 52.2 milyon dirhem (yaklaşık 14 milyon dolar) ödeyerek rekor kırmıştı. 

Bu hafta sonu açık artırmayı kazanan ve 15 sene önceki rekoru geride bırakan kişinin kimliği ise açıklanmadı.

Hong Kong'da 3.2 milyon dolarlık plaka

Gösterişli plakalar sadece Birleşik Arap Emirlikleri'nde boy göstermiyor. Bu ülke dışında da dudak uçuklatan fiyatlara alıcı bulan plakalar var. Bu yılın başlarında Hong Kong'da yapılan bir müzayedede tek harfli "R" plakası 25,5 milyon Hong Kong dolarına (3,2 milyon dolar) alıcı buldu.

Dubai yıllardır mega zenginler için servetlerini sergileyebilecekleri ve vergiden muaf bir yaşam tarzı sürebilecekleri güvenli bir alan oldu. Dünyanın diğer bölgeleri ekonomik gerilemeden endişe ederken, BAE'nin ekonomisi güçlü kalmaya devam ediyor. Ülkede yüksek petrol fiyatları komşularına ve en önemli müşterilerine fayda sağlıyor. Servet akışı emlak piyasasını da canlandırmış durumda.