08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2022 14:20 | Son Güncelleme: 21.07.2022 14:24

Dünyanın en yaşlı erkek pandası 35 yaşında öldü

Dünyanın en uzun yaşayan erkek dev pandası An An, yaşamının büyük bir kısımını geçirdiği Hong Kong hayvanat bahçesinde 35 yaşında öldü
Arşiv
Arşiv

Dünyanın gözetim altındaki en yaşlı erkek pandası, 23 yıldır tutulduğu Hong Kong'daki eğlence parkının hayvanat bahçesinde öldü.

Park yetkilileri, yaptıkları açıklamada, An An adındaki 35 yaşındaki erkek pandanın yaşamını yitirdiğini bildirdi. Açıklamada, sağlık durumu üç haftadır kötüye giden, katı yemek yiyemeyen pandanın daha fazla acı çekmesini önlemek için sabah saatlerinde veterinerler tarafından ilaçla uyutulduğu belirtildi. 

Hayvanat bahçesi, onun insan yaşı olarak 105 yaşında olduğunu ve onu uyutmanın zor kararını Çinli uzmanlarla, refah nedeniyle verildiğini açıkladı. Çin'in Sichuan eyaletinin vahşi doğasında doğan An An, 1999 yılında şehrin İngiltere'den devralınmasının ikinci yıldönümünü kutlamak üzere Pekin tarafından Hong Kong'a hediye edilen bir panda çiftinden biriydi. O ve eşi Jia Jia, hayatlarının geri kalanını Ocean Park'ta geçirdi.  

Jia Jia, 2016'da 38 yaşında öldüğünde, yaşayan en yaşlı panda ve şimdiye kadar esaret altındaki en yaşlı panda olarak Guinness Dünya Rekorları'na girmişti. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), bir pandanın vahşi doğada ortalama ömrünü 14 ve 20 yıl arasında olduğunu belirtiyor.