18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2023 09:13 | Son Güncelleme: 30.07.2023 14:23

Elon Musk Kanye West'in hesabını yeniden kullanıma açtı

Sosyal medya platformu X, daha önce Kanye West olarak bilinen Ye'nin hesabını, rapçinin platformun şiddete teşvik etmeyi yasaklayan kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık sekiz ay önce askıya almasının ardından Cumartesi günü eski haline getirdi
Elon Musk Kanye West'in hesabını yeniden kullanıma açtı

Ye'nin hesabında son paylaşımı 1 Aralık'ta, yani hesabının Elon Musk'ın Twitter'a verdiği yeni isim olan X platformunda askıya alınmasından bir gün önce yapılmış görünüyor. Wall Street Journal'ın Cumartesi günü sosyal medya platformuna dayandırarak verdiği habere göre Ye, X'teki hesabından para kazanamayacak ve paylaşımlarının yanında reklamlar görünmeyecek.

Bu tweet'lerden birinde, Nazi sembollerinden gamalı haçı ve Davud'un Yıldızı'nı birleştiren bir sembol vardı. Bunun üzerine bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk'tan "Kanye'yi düzeltmesini" istedi. Musk, bu tweet'e verdiği yanıtta, hesabın askıya alınacağını duyurdu.

Kanye West, daha önce sosyal medyadaki antisemitik açıklamaları nedeniyle Twitter ve Instagram'ın hesabını askıya almasından kısa süre sonra sosyal medya şirketi Parler'ı satın alma kararı almıştı.

Reuters'ın haberinde X'in Ye'nin hesabını, platformu antisemitik veya başka türlü zararlı bir dil paylaşmak için kullanmayacağına dair güvence aldıktan sonra eski haline getirdiği belirtildi.

Ye, platforma geri döndüğünden beri yeni bir şey paylaşmadı.

Kendisini mutlak bir ifade özgürlüğü savunucusu olarak tanımlayan X'in milyarder sahibi, rapçinin hesabının ilk kez eski haline getirilmesinin ardından Ekim ayında platforma geri dönmesini memnuniyetle karşılamıştı.

Musk daha önce eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını, yaklaşık 14.8 milyon Twitter kullanıcısının oy kullandığı ve yüzde 51.8'inin hesabın geri alınması yönünde oy kullandığı bir anketin ardından eski haline getirmişti. Ancak Trump, Twitter'a geri dönmekle ilgilenmediğini ve yeni platformu Truth Social'da kalacağını söylemişti.