26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.12.2022 10:17 | Son Güncelleme: 11.12.2022 12:15

Elon Musk, şirket bilgilerini sızdırmaları halinde Twitter çalışanlarını dava etmekle tehdit etti

Twitter'a sınırsız bir ifade özgürlüğü getirmeyi planladığını sık sık dile getiren Elon Musk'ın, çalışanları şirket içinden bilgi sızdırmaları halinde dava etmekle tehdit ettiği öne sürüldü
Elon Musk, şirket bilgilerini sızdırmaları halinde Twitter çalışanlarını dava etmekle tehdit etti

Elon Musk’ın şirket hakkındaki gizli belgeleri basına sızdıran Twitter çalışanlarını tehdit ettiği iddia edildi. Defalarca ifade özgürlüğü savunucusu olduğunu öne süren milyarder, Platformer editörü Zoe Schiffer’ın haberine göre personele bu uyarıyı kabul eden bir belge imzalamalarını emretti. 

"Tazminat talep ederiz"

Schiffer’ın haberinde yer alan bilgilere göre Musk, “Gizli Twitter bilgilerinin birçok kez sızması gibi şirketimizde birkaç kişi şirketin çıkarlarına aykırı ve ihlal edecek şekilde hareket etmeye devam ediyor.  Bu yalnızca bir kez söylenecek: Katıldığınızda imzaladığınız gizlilik sözleşmesini açıkça ve kasıtlı olarak ihlal ederseniz, yasanın tüm sorumluluğunu kabul etmiş olursunuz. Twitter derhal tazminat talep edecektir” ifadelerini kullandı. Dünyanın en zengin insanı, "Medyaya ayrıntılı bilgi göndererek sözünü tutmazsanız hak ettiğiniz yanıtı alacasknızı” diye de ekledi. 

Muhafazakârlar tarafından kendilerine karşı bir komplonun kanıtı olarak görülen Twitter Dosyaları, şirketin içerik denetimine nasıl yaklaştığına ve şirketin hizmet şartlarını ihlal eden hesaplara nasıl yaklaştığı hakkında seçici e-postalar ve dahili mesajlar içeriyor. 

30 Kasım'da şirket yaptığı açıklamada politikalarının değişmediğini belirtti ve politika uygulamasının ihlal edici içeriğin genişletilmesi ve kaldırılmasına yani ifade özgürlüğüne dayandığını ancak erişim özgürlüğüne dayanmadığını belirtti. 

Cinsiyet eşitsizliği davası

Twitter'da işini kaybeden iki kadının, şirketin yüzlerce işçiyi işten çıkardıktan sonra orantısız bir şekilde kadın çalışanları hedef aldığını iddia etmesinin ardından Musk, kendisine ait yeni bir davayla da karşı karşıya. San Francisco'daki ABD Bölge Mahkemesinde açılan davaya göre Twitter kadın işgücünün yüzde 57'sini, erkek çalışanlarının ise yüzde 47'sini işten çıkardı. 

Ayrıca, kadınların yüzde 63'ünün erkeklerin yüzde 48'ine kıyasla işlerini kaybettiği mühendislik rollerinde eşitsizliğin daha şiddetli olduğunu iddia ediliyor. Dava, şirketi işyerinde cinsiyete dayalı ayrımcılığa karşı federal ve eyalet yasalarını ihlal etmekle suçluyor.