26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2022 21:49 | Son Güncelleme: 17.06.2022 22:24

Elon Musk'ı eleştiren SpaceX çalışanlarının kovulduğu iddia ediliyor

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell'ın gönderdiği ileri sürülen e-postada, şirket çalışanlarının kovuldukları yazıyor
Elon Musk'ı eleştiren SpaceX çalışanlarının kovulduğu iddia ediliyor

Forbes'un 2022 Milyarder Listesi'nde ilk sırada yer alan Elon Musk, yaptıklarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Musk'ın bu defa gündeme gelmesinin nedeni ise uzay taşımacılığı şirketi SpaceX çalışanlarının kovulması oldu.

Çalışanlar Musk'ı eleştirmişti

Kovulmanın perde arkasında geçtiğimiz haftalarda bir grup SpaceX çalışanı kamuya açık bir mektup yazması yatıyor. Çalışanlar yazdığı mektupta, milyarder iş insanının Twitter'daki ve diğer mecralardaki açıklamalarını eleştirmişti. Ayrıca, Musk'ın davranışlarının şirketin imajına zarar verdiğini düşünüyorlardı. 

SpaceX Başkanı Shotwell'ın e-postasına ulaşıldı

The Verge, SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell tarafından gönderilen bir e-postaya ulaştığını iddia etti. Bu e-postada, bahsedilen mektuba imza atan çalışanlarının kovulduğu yazıyordu. Shotwell'e göre yapılan aşırıaktivizmdi ve şirketin bu işlerle uğraşacak vakti yoktu.

Shotwell'ın e-postasında yazanlar

"Küçük bir SpaceX çalışan grubundan gelen bir açık mektuba imza atmanız ve sunulan bir anketi doldurmanız istenmiş olabilir. Bu durum birçok kişiyi üzdü. Çünkü mektup onlara görüşlerini yansıtmayan bir şeyi imzalamaları için baskı yapıyordu. Çalışanlar ayrıca, odaklanma ve işlerine odaklanma yeteneklerine müdahale ettiğinden şikayet ettiler. Bu hafta sonu kritik uydular için 37 saat içinde 3 lansmanımız var, ISS'e götürdüğümüz astronotları desteklemeli ve Dragon kargosunu uçuşa hazır hale getirmeliyiz. Tüm bunlar varken yaşanan bu dikkat dağınıklığı için üzgünüm. Lütfen SpaceX görevine odaklanın ve işteki zamanınızı en iyi işinizi yapmak için kullanın. Bu şekilde Mars'a gideceğiz.

Çalışanlarımızdan tüm endişelerini liderlerine, üst yönetimine, İK'ya veya Hukuk Departmanına bildirmelerini rica ediyor ve bekliyoruz. Ancak şirket genelinde binlerce insanı tekrarlanan istenmeyen e-postalarla oyalamak ve onlardan iş günü boyunca mektupları imzalamalarını ve anketleri doldurmalarını istemek kabul edilemez. Bu durum politikamıza aykırıdır. Bir soruşturma yürüttük ve ilgili birkaç çalışanı işten çıkardık..."

Açıklama gelmedi

SpaceX, Shotwell'ın iddia edilen e-postasını henüz yalanlamadı. Bunun yanında, şirketten kaç çalışanın kovulduğu da gizemini korumaya devam ediyor.