25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2022 18:39 | Son Güncelleme: 27.04.2022 10:01

Elon Musk'ın Twitter'ı yeni Dijital Hizmetler Yasası'na uymazsa AB'de yasaklanabilir

AB’nin yeni Dijital Hizmetler Yasası’nda önemli rol oynayan Thierry Breton, Twitter’ın belirledikleri yasalara uymak zorunda olduğunu belirtti. Financial Times’a konuşan yetkili, aksi takdirde Musk’ın para cezasına çarptırılacağını ve Twitter’ın Avrupa’da yasaklanabileceğini söyledi
Elon Musk'ın Twitter'ı yeni Dijital Hizmetler Yasası'na uymazsa AB'de yasaklanabilir

Avrupa Birliği (AB), Elon MuskTwitter'ın AB'nin yeni dijital kurallarına uyması gerektiğini, aksi takdirde ağır para cezaları ve hatta yasaklama riskiyle karşı karşıya kalacağı hakkında uyardı. Sosyal medya platformunun geleceği üzerindeki belirsizlik, gelecek tartışmaların zeminini oluşturmaya devam ediyor. 

“Elon, kurallar var”

AB'nin iç pazarından sorumlu yetkilisi Thierry Breton Financial Times'a verdiği demeçte, Elon Musk'ın Twitter’da yasa dışı ve zararlı içerikleri denetleme kurallarına uyması gerektiğini söyledi. 

Breton, “Herkese açığız ama şartlarımız dahilinde. En azından ona ne söyleyeceğimizi biliyoruz: 'Elon, kurallar var. Burada uygulanacak olan sizin kurallarınız değil'” diye konuştu.  

Avrupa'nın en etkili dijital düzenleyecilerinden biri olan Breton’ın yorumları, Brüksel'in Big Tech'i çevrimiçi içeriği daha agresif bir şekilde denetlemeye zorlayacak yeni yasayı imzalanmasından birkaç gün sonra geldi. 

Yeni Dijital Hizmetler Yasası

Musk Twitter için teklifini sunarken, sosyal medya platformunun içerik denetleme politikalarını gevşetme planlarını belirtmiş, kendisini “mutlak ifade özgürlüğüne” inanan biri olarak tanımlamıştı. 

Yeni Dijital Hizmetler Yasası'nın müzakeresinde kilit rol oynayan AB yetkilisi, “Bu piyasadan yararlanmak isteyen herkesin bizim kurallarımıza uyması gerekecek. Twitter yönetim kurulu Avrupa'da faaliyet gösteriyorsa denetleme, açık algoritmalar, ifade özgürlüğü, kurallarda şeffaflık gibi zorunlulukları sağlamak zorunda. Bizim nefret söylemi, intikam pornosu, taciz kurallarımıza uyma yükümlülüklerini yerine getirmeli" dedi.