27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.09.2023 19:29 | Son Güncelleme: 29.09.2023 22:20

Elon Musk'tan Teknofest mesajı: Gelecek yıl bizzat katılmayı dört gözle bekliyorum

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda gelecek yıl yapılacak Teknofest'e katılmayı çok istediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Musk'a yanıtında ''TEKNOFEST'te gelecek yıl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacağız'' yazdı
Elon Musk'tan Teknofest mesajı: Gelecek yıl bizzat katılmayı dört gözle bekliyorum

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, sosyal medya hesabından Teknofest'e ilişkin bir mesaj paylaştı.

Teknofest'te yarışan tüm ekipleri tebrik eden Musk, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a daveti için teşekkür ederken, şu mesajı paylaştı: 

  • Gelecek yıl Teknofest'e bizzat katılmayı ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle bekliyorum.

Erdoğan'dan yanıt gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Musk'a X üzerinden yanıt verdi. Erdoğan paylaşımında, "Sevgili Elon Musk. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te gelecek yıl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacağız. Kazan-kazan anlayışıyla gerçekleştireceğimiz işbirlikleriyle, ülkemize ve insanlığa birçok alanda büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle..." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan New York'ta davet etmişti

Cumhurbaşka Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'nin New York şehrinde Tesla ve SpaceX'in CEO'u Elon Musk ile bir araya gelmişti. 18 Eylül’deki görüşmede Erdoğan, Musk'a, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrıda bulunmuş ve İzmir'deki TEKNOFEST'e davet etmişti.

Elon Musk, Türkevi'ndeki görüşmeye oğluyla birlikte gelmişti.