16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2024 11:12 | Son Güncelleme: 16.07.2024 17:51

Elon Musk'tan Trump kampanyasına destek: Ayda 45 milyon $ bağışlayacak

Elon Musk, Trump yanlısı yeni bir süper PAC (siyasi eylem komitesi)'e ayda 45 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu. WSJ'nin haberine göre America PAC adlı oluşumun destekçileri arasında başka teknoloji ortakları da bulunuyor
Elon Musk'tan Trump kampanyasına destek: Ayda 45 milyon $ bağışlayacak

Elon Musk'a yakın kaynaklar, milyarderin ABD eski başkanı Donald Trump'ın adaylığını destekleyen yeni bir siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar bağış yapmayı planladığını açıkladı. America PAC adlı siyasi eylem komitesinin diğer destekçileri arasında Palantir Technologies'in kurucu ortağı Joe Lonsdale, Tyler ve Cameron Winklevoss, ABD'nin eski Kanada Büyükelçisi Kelly Craft ve kömür üreticisi Alliance Resource Partners'ın CEO'su olan eşi Joe Craft yer alıyor.

Haziran ayında kurulan America PAC, seçmenleri oy kullanmaya ikna etmeye odaklanıyor. Topluluk, Demokratların tarihsel olarak çok güçlü oy toplama kampanyalarına sahip olduğunu değerlendirdi ve Biden kampının sallantılı eyaletlere ayırdığı para miktarına dikkat çekti. America PAC buna karşı koymaya çalışacak.

Musk şu anda 250 milyar doları aşan tahmini servetiyle dünyanın en zengin insanı. America PAC'a taahhüt etmeyi planladığını söylediği miktar olağanüstü bir meblağ. Bazı siyasi bağışların tam kapsamını takip etmek zor olsa da, 2024 seçimlerinde şu ana kadar bilinen en büyük bağış, bankacı Thomas Mellon'un torunu tarafından yakın zamanda Trump'ı destekleyen bir süper PAC'a verilen 50 milyon dolardı.

Temmuzda başlayacak

Kaynaklar, America PAC'ın çalışmaları için yüzlerce çalışanı işe aldığını ve seçmenleri kaydettiğini, sallantılı eyaletlerdeki seçmenlerle görüşmeler yaptığını ve postayla oy pusulası talep etmeye teşvik ettiğini söyledi. America PAC, 30 Haziran'da sona eren üç aylık dönemde 8,75 milyon dolar topladı. Kaynaklar Musk'ın bağışlarına temmuz ayında başlamayı planladığını söyledi.

Elon Musk'tan cevap

Öte yalan Elon Musk X hesabından WSJ'nin haberini 'Fake gnus' yazılı bir görselle ile cevapladı. Musk'ın bu hareketi, bağış haberini yalanladığı şeklinde yorumlandı.