29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.10.2022 13:03 | Son Güncelleme: 20.10.2022 13:20

Elon Musk’tan “Türk İHA’ları en iyisi diyorlar, Tesla drone üretecek mi?” sorusuna yanıt

Elon Musk'ın bir takipçisinin “Türk İHA’ları en iyisi diyorlar, Tesla drone üretecek mi?” sorusuna verdiği yanıt ileride "Silah üretebilir mi" sorusunu akıllara getirdi
Elon Musk’tan “Türk İHA’ları en iyisi diyorlar, Tesla drone üretecek mi?” sorusuna yanıt

Elon Musk, takipçilerine silahlı drone savaşına girmesi gerekip gerekmediğini sordu. Dünyanın en zengin adamı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde her iki tarafın da kullandığı öldürücü  insansız hava araçlarıyla ilgili bir haber paylaştı. Musk paylaşımının üstüne “I. Drone Savaşı” diye yazdı.  

"Silah üretmeli miyim?"

Musk’ın bu paylaşımı üzerine takipçisi, “Türkler’inki en iyisi diyorlar, Tesla drone üretecek mi?” diye sordu. Bunun üzerine Musk da soruyla yanıt verdi: Silah üretmeli miyim? İdeal olarak hayır.  Musk’ın Twitter paylaşımları genellikle kafa karıştırıcı oluyor. Tesla CEO’sunun bu paylaşımı da bazı haber sitelerinde “Silah üretmekle tehdit mi ediyor?” diye yorumlansa da bazıları sadece şaka olarak yorumladı.  

Futurism.com Elon Musk'ın dronelarla ilgili paylaşımınlarına dair haberini, "Elon Musk silah üretmekle tehdit ediyor: Tanrı hepimize yardım etsin" başlığıyla yazdı.

Savaşta yoğun şekilde kullanılıyor

Musk'ın paylaştığı Associated Press makalesinin açıkladığı gibi, hem Ukrayna hem de Rusya insansız hava araçlarını savaş alanında üstünlük sağlamak için kullanıyor. Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik saldırısında İran Shahed serisi insansız hava araçlarını yoğun bir şekilde kullandı. Ayrıca bazı haberler Rusya'nın da kendi İHA’larını ürettiğini belirtiyor. 

Bu arada Ukrayna, ABD’den intihar insansız hava araçları aldı ve ABD’de ek insansız hava araçlarının satın alınması için de kısmen fon sağladı. Kısacası, Ukrayna'daki çatışma, savaşların geleceğinin neye benzeyeceğini gösteren bir fotoğraf haline geldi.