26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2022 18:13 | Son Güncelleme: 23.08.2022 18:27

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, arkadaşlarının resmi konutta öpüştükleri fotoğrafları için özür diledi

Dans videoları sonrasında uyuşturucu testi yaptıran Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in bu kez iki arkadaşının resmi konuttu öpüşürken fotoğrafları ortaya çıktı. Marin, fotoğrafın uygunsuz olduğunu söyleyerek özür diledi
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, arkadaşlarının resmi konutta öpüştükleri fotoğrafları için özür diledi

Finlandiya'da katıldığı bir partide arkadaşlarıyla dans ederken çekilen görüntülerinin sızdırılmasının ardından eleştirilere maruz kalan Başbakan Sanna Marin bu kez arkadaşlarının bir fotoğrafı yüzünden özür dilemek zorunda kaldı. Yeni ortaya çıkan fotoğrafta, başbakanlık konutunda Marin'in iki kadın arkadaşının üstlerini çıkarıp öpüştükleri görülüyor.  

Başkent Helsinki'de yıllık büyükelçiler toplantısında konuşma yapmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Marin, görüntülerin temmuzda Ruisrock Musik Festivalinin ardından resmi başbakanlık konutunda verdiği partide arkadaşları tarafından çekildiğini teyit etti. Marin, fotoğrafların uygunsuz olduğunu belirterek özür diledi. 

Müzik festivalinin ardından bazı arkadaşlarını sauna, yüzme ve birlikte vakit geçirmek için Kesäranta'ya davet ettiğini anlatan Marin, "Bence o fotoğraf uygun değil. Bunun için özür diliyorum, o fotoğraf çekilmemeliydi" sözlerini kullandı.

Uyuşturucu testi negatif çıktı

Dans ederken çekilen görüntülerinin sızdırılmasının ardından uyuşturucu testi yaptırılması istenen Marin'in testi negatif çıkmıştı. Hükümet açıklamasına göre Marin, uyuşturucu testinin ücretini kendi ödedi. Açıklamada test sonucunun, özel bir sağlık şirketinde görevli iş sağlığı hekimi Paavo Halonen tarafından onaylandığı ifade edildi.