28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 18.08.2022 13:26 | Son Güncelleme: 18.08.2022 14:24

Finlandiya Sanna Marin'in parti videosunu tartışıyor: Uyuşturucu testi yaptırmalı

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleri tartışma yarattı. Koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, Marin'e uyuşturucu testi yaptırma çağrısında bulundu
Finlandiya Sanna Marin'in parti videosunu tartışıyor: Uyuşturucu testi yaptırmalı

Politico sitesinin Finlandiya gazetesi Iltalehti'ye dayandırdığı habere göre, sosyal medyada yayımlanan videolarda Başbakan Sanna Marin, milletvekili Ilmari Nurminen ve medya sunucusu Tinni Wikström dahil Finli ünlü simalarla eğlenirken görülüyor. Sızdırılan görüntülerde, Başbakan Marin'in arkadaşlarıyla çılgınca dans etmesi ve şarkı söylemesi, arka planda insanların "Kokain" diye bağırması dikkati çekiyor.

Başbakan Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabında, Marin'i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırdı. Karna, "Halkın, bunu başbakanlarından beklemeye hakkı var" ifadesini kullandı.

"Yasa dışı bir şey yapmadım"

Başbakan Marin ise düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu kullandığına dair iddiaları reddetti ve gizlenecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Marin, çok fazla alkol tüketmediğini de belirterek, "Dans edip şarkı söyleyerek kutlama yaptım. Yasa dışı bir şey yapmadım" diye konuştu.

"Yayınlanması kötü hissettiriyor"

Finlandiya Başbakanı ayrıca görüntülerin sızdırılmasına ilişkin "Videolar özel bir etkinlikte çekildiği için yayımlanmayacaklarına güvendim. Yayımlanmış olmaları kötü hissettiriyor" dedi.

"Popülerliğini artırdığını savunanlar var"

Sızdırılan görüntüler, sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Bazıları Marin'i sorumsuzca davranmakla eleştirirken, diğerleri bunun 36 yaşındaki başbakanın popülerliğini artırdığını savundu. Marin, temaslı olduğu bir çalışma arkadaşının Covid-19 testinin pozitif çıkmasından kısa süre sonra kendisini izole etmesi gerekirken dışarıda bir gece geçirdiği için geçen aralık ayındaki eleştirilerin hedefi olmuştu.x