21 Mayıs 2025, Çarşamba
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 24.05.2023 00:31 | Son Güncelleme: 24.05.2023 16:52

Fransa'da trenin 2,5 saatte ulaşabildiği şehirlere uçakla gidilmeyecek

Fransa'da trenle 2,5 saatin altında gidilebilen yerlere olan iç uçuş seferleri, sera gazı salımını azaltma gerekçesiyle yasaklandı
Fransa'da trenin 2,5 saatte ulaşabildiği şehirlere uçakla gidilmeyecek
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Fransa Resmi Gazetesi'nde yayımlanan karara göre, ülkede trenle alternatifi bulunan 2,5 saatin altındaki iç uçuş seferleri yasaklandı. Söz konusu yasak 3 yıl boyunca geçerli olacak. Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kararla Nantes, Bordo, Lyon ve Paris-Orly arasındaki uçuş seferlerine yasak getirildiğini belirtti.

Beaune, bu kararın sera gazı salımını azaltma politikası için temel adım oluşturduğuna değindi. Fransız Bakan, bu adımın dünyada bir ilk olduğunu ifade ederek, bunun, hükümetin, daha az sera gazı salan ulaşım türlerine teşvik etme politikasıyla örtüştüğünü vurguladı.

Kaynak: AA