02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2023 17:51 | Son Güncelleme: 04.11.2023 17:56

Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında 46 gazeteci öldü

Gazze'deki hükümet, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden 4'ü kadın 46 gazetecinin isimlerini paylaştı
Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında 46 gazeteci öldü

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 46 gazetecinin öldüğünü duyurdu. Hükümetin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun bombardımanlarında hayatını kaybeden basın mensuplarının ailelerine, yakınlarına ve tüm meslektaşlarına başsağlığı dilendi. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şu ana kadar 46 gazetecinin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, söz konusu gazetecilerden bazılarının bombardıman nedeniyle evlerinin yıkılması sonucu aileleriyle beraber can verdiği belirtildi.

İsrail'in, Filistin halkına yönelik katliamları ve soykırımları duyuran Filistin basınını yok etmek amacıyla kasten Filistin medya kurumlarının bulunduğu binaları yıktığı, basın mensuplarını öldürdüğü, gözaltına aldığı, gazetecilerin evlerini kasıtlı olarak hedef aldığı vurgulanan açıklamada, "İşgalcilerin, genelde Filistinli sivillere, özelde basın mensuplarına karşı işlediği suçlar, kanlı işgali, Filistinli gazetecilere yönelik sistematik terörü yansıtıyor." ifadeleri kullanıldı. Filistinli basın mensuplarına yönelik bu savaş suçu sayılan suçları nedeniyle İsrail'in uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiği vurgulanan açıklamada, hayatını kaybeden 4'ü kadın 46 gazetecinin isimlerine de yer verildi.

Kaynak: AA