29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2024 09:40 | Son Güncelleme: 08.03.2024 09:54

Google'dan Dünya Kadınlar Günü'ne özel doodle

Google, ana sayfasında bugüne özel hazırladığı doodle ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı
Google'dan Dünya Kadınlar Günü'ne özel doodle

Doodle tıklandığında kullanıcılar, Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin güncel bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Yılbaşına özel hazırlanan doodle görselinde kadınların yer aldığı simgeler bulunuyor.

Doodle uygulamasında, ülkeler için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, konuya özel logolarla vurgu yapılıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logoya tıklayarak o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Bu grev esnasında polis işçilere saldırdı ve onları fabrikaya kilitledi. İşçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında, işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi.

26 - 27 Ağustos 1910'da Danimarka'nın Kopenhag kentinde toplanan 2'nci Enternasyonal'e bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda Almanya Sosyal Demokrat Partisi delegeleri Clara Zetkin, Kate Duncker'in her yıl Kadınlar Günü düzenlenmesi yönündeki önerisi kabul edildi.

Kaynak: AA