06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 25.06.2022 17:43

"Görünüşüm değil sorularım önemli"

Doğuştan ender bir cilt hastalığı olan Myra, Hollywood starlarıyla röportaj yaparken hayat doluyor: ‘’İnsanlar beni engelli biri olarak değil bir gazeteci olarak görüyorlar’’
"Görünüşüm değil sorularım önemli"

Myra Ali 33 yaşında, Pakistan asıllı Londra’da yaşayan bir İngiliz. Doğuştan halk arasında Kelebek hastalığı diye bilinen kalıtsal epidermolysis bullosa hastalığına sahip. Bu rahatsızlık cildinde 2. derece yanığa eş değer, iyileşmesi imkansız yararlarla yaşamasına sebep olsa da, o hayattan ve özellikle ünlülerle röportaj yapmaktan çok büyük keyif alan bir gazeteci. Engelli kadınların diğer kadınlar gibi görülebilmesi için aktif olarak çalışan Myra, Oksijen’e konuştu. 

Gazetecilik macerası nasıl başladı?

Hastalığımla ilgili bir yardım kuruluşunda gönüllüydüm. Bir gün ünlü bir yemek şefiyle röportaj yapılması  için beni görevlendirdiler. Röportaja eşlik eden fotoğrafçı Spider Man’in başrol oyuncusu Tom Holland’ın annesiydi ve beni filmin lansmanı için yapılacak röportajlara dahil etti. Tom’la birlikte  Samuel Jackson ve Jake Gyllenhaal’un da dahil olduğu oyuncu kadrosuyla konuştum, röportajın videosu sosyal medyada çok ilgi gördü. En büyük başarılarımdan birini de  bir dergiyi beni Londra Film Festivali’ne Kırmızı Halı muhabiri olarak yollamalarına ikna ederek elde ettim. 

Nasıl bir deneyimdi?

Kırmızı halı röportajları oldukça stresli oluyor. İlk işlerimden biriydi, tüm gün beklemekten çok yorulmuştum, aklımdaki tek şey The King filminin başrolü Timothée Chalamet’yle röportaj yapmaktı. O kalabalıkta Timothée’nin basın danışmanı beni uzaktan fark etti. O gün onunla tek konuşabilen bendim ve bu fırsat bana  fiziğim farklı görünmeseydi verilmezdi.

Hastalığın günlük hayattaki etkileri neler?

Cildimde oluşan yaralar acı verici olduğu için her gün ağrı kesiciler alıyorum. Her sene en az bir operasyon geçiriyorum. Ellerimi zor da olsa hareket ettirebiliyorum, hatta yazılarımı klavye kullanarak yazıyorum . Hep böyle  pozitif miydiniz? Üniversiteden mezun olduğumda henüz hayat amacımı bulamadığımdan kontrol edemediğim şeylere odaklanıyordum, geleceğim, bir gün evlenip evlenemeyeceğim gibi. Yardım kuruluşlarıyla çalışarak hayata karşı minnettar olmam gerektiğini keşfettim, sanırım benim hayatımı değiştiren de bu oldu.

 

Genç kadınlara bir tavsiyeniz var mı? Minnet duymak çok önemli, hayatın neresinde olursanız olun yerinizde olmak isteyen biri her zaman vardır. Bir de hırslı ve azimli olmaktan korkmayın, büyük düşünün, imkansız sandığınız olasılıklara zihninizi açık tutun, böylece imkansızı mümkün kılabilirsiniz, benim için böyle oldu.

Türk aktörlerle röportaj yapmayı çok istiyorum

Tüm dünyadan yakışıklı ve ünlü aktörlerle röportaj yapmanızla ünlüsünüz. Türkiye’den görüşmek istediğiniz bir isim var mı? 

Türk aktörleriyle röportaj yapmayı çok isterim, Türk dizileri tüm dünyada çok ilgi görüyor. İnsanlar anlamadıkları bir dilde kendilerini aktörlerin oyunculuklarına kaptırıyor. Burak Özçivit’le röportaj yapmayı çok istiyorum, listemde Akın Akınözü ve Serkan Çayoğlu da var.