16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 19.09.2022 18:49 | Son Güncelleme: 19.09.2022 21:14

Guardian: Rusya, UEFA'dan Ukrayna milli takım antrenörü Petrakov'un men edilmesini istedi

Rusya Futbol Federasyonu, Rusya'ya karşı savaş çağrısında bulunan Ukrayna milli takım antrenörü Aleksandr Petrakov'un men edilmesi için UEFA'ya başvuruda bulundu
Aleksandr Petrakov
Aleksandr Petrakov

Guardian'da yer verilen habere göre Rusya Futbol Federasyonu, UEFA'ya yaptığı başvuruda Aleksandr Petrakov'un Ruslara karşı ayrımcılık yaptığını ve bundan böyle siyasi tarafsızlığını koruyamayacağını belirtti.

İddianın kanıtı olarak ise, Petrakov'un İtalyan Corriere dello Sport ve Rus Sport Ekspress gazetelerinde yayınlanan röportajları sunuldu. Başvuru metninde Petrakov'un, "Kiev'e gelirlerse, elime silah alıp şehrimi koruyacağımı düşündüm. 64 yaşındayım fakat bunun normal olduğunu hissettim. İki ya da üç düşmanı öldürebileceğimi düşünüyorum" sözleri vurgulandı. 

Başvuru metninde ayrıca, Petrakov'un Rus sporcuların turnuvalardan men edilmesi yönündeki çağrılarının da büyük tepki çektiğine değinildi.

Başvuru doğrulandı

Rusya Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada, Guardian'da yayınlanan haberi doğruladı ve FIFA'ya da bir başvurunun yapıldığı belirtildi.

UEFA'dan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.