03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2023 19:11 | Son Güncelleme: 28.10.2023 19:15

Guterres insani ateşkes çağrısı yineledi

Gazze için insani ateşkes çağrısını yineleyen BM Genel Sekreteri Guterres, "En azından insani bir duraklamanın gerekliliği konusunda büyüyen bir fikir birliği beni cesaretlendirdi" dedi
Guterres insani ateşkes çağrısı yineledi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gurerres, İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili insani ateşkes sağlanması yönünde yeniden çağrıda bulundu. BM Genel Sekreteri Guterres X platformundan art arda iki ayrı paylaşım yaptı. Guterres, "Gözümüzün önünde bir insani felaketin yaşandığı Gazze'de, rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması ve insanların dramatik ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yardım sağlanmasıyla birlikte derhal insani ateşkes sağlanması yönündeki çağrımı yineliyorum." ifadesini kullandı.

"Orta Doğu'da en azından insani bir duraklamanın gerekliliği konusunda büyüyen bir fikir birliği beni cesaretlendirdi" değerlendirmesinde bulunan Guterres, bununla birlikte İsrail'in insani hedefleri baltalayan bombardımanlarının benzeri görülmemiş şekilde artması karşısında şaşkın olduğunu belirtti. Guterres, bu durumun acilen tersine çevrilmesi gereğini kaydetti.

 

Kaynak: AA