27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.12.2023 10:19 | Son Güncelleme: 06.12.2023 11:02

Hamas, Biden’ın tecavüz iddialarını kınadı

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Ekim’de Hamas’ın gerçekleştirdiği Aksa Tufanı saldırılarında İsrailli kadınların tecavüze uğradığını iddia etti. Hamas, yaptığı yazılı açıklama ile Biden’ın iddialarını şiddetle reddetti
Hamas, Biden’ın tecavüz iddialarını kınadı

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın ABD’nin Boston şehrinde düzenlediği seçim mitinginde, "Hamas'ın 7 Ekim saldırılarında İsrailli kadınlara tecavüz ettiğine" yönelik raporların varlığına ilişkin söylemlerine değinildi. Açıklamada, "ABD Başkanı Biden'ın, kahraman direnişçilerimizi 7 Ekim’deki Aksa Tufanı saldırıları sırasında cinsel şiddet ve tecavüz ile suçlama girişimi olan asılsız siyonist iddiaları benimsemesini şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

"Ucuz, siyonist propanganda"

AA’da yer alan haberde Biden’ın “ucuz siyonist propaganda” yaptığı ifade edilen açıklamada, "Asgari düzeyde tarafsızlığa sahip olması gereken bir lider için bunu yeni bir ahlaki düşüş olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada, uluslararası medya kuruluşlarına "siyonist iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkarma" çağrısı yapıldı.

BBC festivaldeki görgü tanıklarıyla konuştu

Öte yandan BBC’nin yayınladığı raporlarda Aksa Tufanı saldırılarında hayatını kaybeden kişilerin üzerinde yapılan incelemede birçok cinsel saldırı izine rastlandığı belirtildi. Kurbanların yaşları ise çocuk ve gençlerden, yaşlılara kadar değişiyor. Nova Müzik Festivali’nde yaşananları gören kişilerin İsrail polisine verdiği videolu ifadeler gazeteciler ile paylaşıldı. İfadelerde toplu tecavüz, infaz ve sakaat bırakma gibi olayların yaşandığı belirtiliyor.

"Organlarını kesip oynadılar"

Adı Tanık S olarak açıklanan bir kadın, saldırganların bir kurbandan diğerine geçtiğini söyledi. Saldırı sırasında kurbanların organlarını kestiklerini belirten kadın daha sonra bu organlarla oynadıklarını anlattı. BBC’nin konuştuğu başka bir görgü tanığı ise kimi kurbanın öldürülmeden önce, kiminin ise öldürüldükten sonra tecavüze uğradığını ifade etti.