15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.12.2023 16:46 | Son Güncelleme: 25.12.2023 16:57

Hamas lideri: İşgal şartlarına boyun eğmeyeceğiz

İsrail - Filistin savaşının 80'inci gününde Hamas lideri Yahya Sinvar, siyasi bürolara mesaj gönderdi. İsrail medyasının 'Sessizliğini bozdu' diyerek manşetlerine taşıdığı mesajda Sinvar, işgal şartlarına boyun eğmeyeceklerini söyledi
Hamas lideri: İşgal şartlarına boyun eğmeyeceğiz

Hamas lideri Yahya Sinvar, İsrail Filistin savaşının 80’inci gününde mesaj yayınladı. İsrail medyasının 'Sessizliğini bozdu' diyerek manşetlerine taşıdığı mesajda Sinvar, İsrail ordusunun ağır kayıplar verdiğini söyledi. Jerusalem Post’un haberine göre Sinvar, Hamas’ın siyasi bürolarına bir mesaj yollayarak Gazze'deki El Kassam Tugayları'nın İsrail güçlerini yok ettiğini ve İsrail'e karşı zorlu bir mücadele yürüttüğünü iddia söyledi. Sinvar mesajında ayrıca İsrail'in ağır kayıplar verdiğini de iddia etti.

Husi medyası Al-Masirah, Sinvar’ın mesajında İsrail’in 5 bin kayıp verdiğini ve 750 aracının kullanılamaz hale geldiğini yazdı. Jeruselam Post, Husi medyasının haberi hakkında 'temelsiz' yorumunu yaptı. 

"İsrail'in Hamas'ı yenme stratejisi çöktü"

Diğer bir İsrail medyası olan The Times of İsrail, Sinvar’ın mesajında şiddetli ve benzeri görülmemiş bir savaşla karşı karşıya olduklarını söylediğini yazdı. Sinvar’ın ayrıca İsrail Savunma Güçleri’ni ezdiğini ve işgal şartlarına boyun eğleyeceklerini iddia ettiği belirtildi.

İsrail medyası Sinvar’ın 80 günün ardından sessizliğini bozmasını ‘Hamas’ın operasyonlarına devam ettiğini göstermek istiyor’ şeklinde yorumladı. Jerusalem Post’a konuşan bir Hamas yetkilisi, İsrail’in Hamas’ı yenme stratejisinin çöktüğünü açıkladı.