29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.05.2023 20:21 | Son Güncelleme: 27.05.2023 20:33

Hindistanlı yetkili düşen telefonunu almak için tüm barajı boşalttı

Hindistan'da bir hükümet yetkilisi baraja düşürdüğü telefonunu almak için barajdaki tüm suların boşaltılmasını emretti. Durumun ortaya çıkmasının ardından yetkili açığa alındı
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Rajesh Vishwas'ın selfie çekerken telefonunu düşürmesinin ardından barajdan milyonlarca litre suyun tahliye edilmesi için emir verdi ve bu işlem tam üç gün sürdü. Sular boşaldıktan sonra telefon ortaya çıktı, ancak cihazın çalışamayacak kadar su aldığı görüldü.

BBC'nin haberine göre Vishwas, baraj sularını boşaltma emri vermesinin gerekçesi olarak cihaz içinde hassas hükümet verilerinin bulunmasını gösterdi. Ancak Vishwas'ın bu savunması yeterli görülmeyince görevini kötüye kullanmakla suçlandı.

Vishwas, Hint medyasında yer alan açıklamasında dalgıçların suya dalmalarına karşın telefonu bulamamasının ardından bir dizel pompasının getirilmesi için ödeme yaptığını söyledi.

Vishwas, bir yetkiliden "bir miktar suyu yakındaki bir kanala" boşaltmak için sözlü izin aldığını söyledi ve yetkilinin "aslında daha fazla suya sahip olacak çiftçilere fayda sağlayacağını" söylediğini ekledi.

Pompa birkaç gün boyunca çalışarak yaklaşık iki milyon litre (440.000 galon) su boşalttı. Bu miktar, Vishwas'ın belirttiğine göre 6 km2 (600 hektar) tarım arazisini sulamaya yetecek seviyede.

Vishwas, su kaynakları departmanından başka bir yetkilinin durumu şikâyeti üzerine açığa alındı. Vishwas görevini kötüye kullandığını reddederken tahliye ettiği suyun barajın taşma bölümünden geldiğini ve "kullanılabilir durumda olmadığını" söyledi.