29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.09.2022 13:14 | Son Güncelleme: 01.09.2022 14:13

Hollanda'da pazar ayini zorunluluğu kaldırıldı

Hollanda'nın Limburg bölgesindeki Katolik kiliselerinde her pazar ayin yapılması zorunluluğu kaldırıldı. Kararın rahiplerin ve cemaatten katılımın azlığıyla büyük kiliseleri ısıtmanın oldukça masraflı olması nedeniyle alındığı belirtildi
Hollanda'da pazar ayini zorunluluğu kaldırıldı

Hollanda'da rahip eksikliği ve enerji tasarrufu nedeniyle artık daha az ayin düzenleniyor. Kamu yayın kuruluşu NOS'ta çıkan haberde, ülkedeki yedi Roma Katolik piskoposluğundan biri olan Limburg bölgesindeki Roermond Piskoposluğu'nun aldığı kararla, bölgedeki Katolik kiliselerinde her pazar ayin yapılması zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi.

Haberde, Piskoposluğun, Roermond cemaatine yazdığı mektupta, kararın rahip eksikliğinden dolayı alındığını ifade ettiği aktarıldı. Aynı sıkıntının ülkedeki diğer 6 piskoposlukta da yaşandığı kaydedildi. Mektupta, cemaatten katılımın azlığı ve yüksek enerji masraflarının da alınan kararda rol oynadığına, bu durumda cemaatin bir ayini atlamasının "affedilebilir" olduğuna yer verildiği ifade edildi.

Genellikle büyük kiliseleri ısıtmanın oldukça pahalı olduğu belirtilen haberde, cemaate yazılan mektupta, "Maddi nedenler hiçbir zaman dini meselelerde ana konu olmamasına rağmen bu, göz ardı edilemez." ifadelerinin yer aldığı bilgisi paylaşıldı. 

Kaynak: AA