08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2023 22:34 | Son Güncelleme: 04.04.2023 22:55

Hugh Jackman'ı kanser korkusu sardı: Lütfen güneş kremi sürün, buna değmez

Dünyaca ünlü Avustralyalı aktör Hugh Jackman, yakın zamanda geçirdiği bir sağlık kontrolünün ardından daha fazla cilt kanseri testi yaptıracağını açıkladı. Burnunda bandajla sosyal medya hesabından video paylaşan Jackman takipçilerini güneş ışınlarına karşı önlem almaya çağırdı
Hugh Jackman'ı kanser korkusu sardı: Lütfen güneş kremi sürün, buna değmez

X-Men serisindeki Wolverine karakteriyle hafızalara kazınan ünlü yıldız Hugh Jackman şu sıra cilt sağlığıyla ilgili problemler yaşıyor. Yıllar önce de cilt kanserine yakalanan 54 yaşındaki yıldız önümüzdeki birkaç gün içinde test sonuçlarını beklediğini söyledi.

Az önce iki biyopsi yaptırdım

54 yaşındaki Avustralyalı aktör, doktorunun potansiyel olarak cilt kanserinin en yaygın türü olan Bazal Hücreli Karsinom olabilecek küçük şeyleri fark etmesi üzerine iki biyopsi yaptırdı. 2017’de Hugh Jackman, iki yıllık süre içinde cilt kanseri nedeniyle yüzünden defalarca operasyon geçirmişti. Ünlü oyuncu şimdi yeniden aynı endişeyi taşıyor. Jackman, sosyal medyada paylaştığı bir videoda burnundaki bandajla hayranlarına şunları söyledi:

“Hey Millet. Biri beni sokakta görürse diye benden duymanızı istedim. Az önce iki biyopsi yaptırdım. Harika olan doktorum Dr Iron’a gittim. İki ya da üç gün içinde öğreneceğim ve öğrenir öğrenmez de size haber vereceğim.”


Jackman, şu anda cildinde oluşan güneş lekelerinin 25 yıl önce dışarıda geçirdiği zamanlardan kaynaklandığını itiraf etti ve hayranlarını uyardı: “Lütfen güneş kremi sürün. Buna değmez. Ne kadar bronzlaşmak istersen iste bana güven.”

2015’te ABC News’e konuşan oyuncu, çocukluğunun tamamen dışarıda geçtiğini ve güneş kremi gibi koruyucu merhemlerin ailesinde bir öncelik olmadığını söylemişti. Jackman konuyla ilgili şu sözleri kaydetti:

“Babamın veya annemin güneş kremi satın aldığını veya bize sürdüğünü hiç sanmıyorum. En çok hatırladığım şey, dışarıda olmanın kuralı, yemekten sonraki yarım saat içinde yüzmemize izin verilmemesiydi.”

Jackman, Hollywood dünyasının önde gelen isimlerinden biri. Wolverine karakteri dışında kariyerinde öne çıkan diğer filmler arasında 2004 yapımı aksiyon-korku filmi Van Helsing, 2006 yapımı drama The Prestige ve 2017 yapımı müzikal The Greatest Showman yer alıyor.