07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.01.2023 04:30 | Son Güncelleme: 06.01.2023 04:30

İklim değişikliği kadına yönelik şiddeti artırdı

BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde hava koşullarına bağlı ekonomik stres, kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeniyle kadına yönelik şiddettin arttığı tespit edildi
Kenya’da iklim değişikliğinin şiddetlendirdiği kuraklık, özellikle kırsal  bölgeleri vurdu.  (Simon Maina/AFP via Getty Images)
Kenya’da iklim değişikliğinin şiddetlendirdiği kuraklık, özellikle kırsal bölgeleri vurdu. (Simon Maina/AFP via Getty Images)

Washington Post’un bir haberi iklim değişikliğinin kız çocukları ve kadınlar üzerindeki gözden kaçan bir etkisini ortaya koyuyor. Habere göre bu yılki BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nde iklim değişikliği ile şiddet olayları arasında ilişki tespit edildi. Aşırı hava koşullarına bağlı ekonomik stres, kuraklık ve aşırı sıcaklar aile içi şiddeti tetikleyerek yeni halk sağlığı ve cinsiyet eşitliği sorunları getiriyor. Minnesota’daki St. Catherine Üniversitesi’nin araştırmasına göre Kenya’da aşırı hava koşullarının görüldüğü dönemde aile içi şiddet yüzde 60 oranında arttı.