29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.08.2023 12:31 | Son Güncelleme: 09.08.2023 12:43

İngiltere açıkladı: Kaçak göçmenlerle mücadele için Türkiye ile anlaştık

İngiltere'de kaçak göçmenlerle mücadele çalışmaları sürekli gündemde. İçişleri Bakanı Suella Braverman son olarak Türkiye'den ülkeye kaçak gidişlerin engellenmesi için bir anlaşma yapıldığını duyurdu
İngiltere açıkladı: Kaçak göçmenlerle mücadele için Türkiye ile anlaştık

İngiltere, Avrupa'ya giderken Türkiye'den geçen kaçak göçmen akışını yavaşlatmak amacıyla, kaçakçı şebekelerine ve tekne ticaretine karşı ortak polis operasyonları da içeren bir anlaşma yapıldığını açıkladı.  Önümüzdeki yıl yapılması beklenen seçimler öncesinde yasadışı göç konusu İngiltere'de siyasi gündemin üst sıralarında yer alırken hükümet, kolluk kuvvetleri konusunda mevcut işbirliğini geliştirecek yeni bir anlaşma yaptı. Reuters'ın haberine göre İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, yeni mutabakat zaptı kapsamında gümrük verilerinin daha hızlı bir şekilde paylaşılacağı belirtildi.

"Tekne zinciriyle mücadeleyi sağlayacak"

İçişleri Bakanı Suella Braverman, "Yakın bir dost ve müttefik olan Türkiye ile ortaklığımız, kolluk kuvvetlerimizin bu uluslararası sorun üzerinde birlikte çalışmasını ve küçük tekne tedarik zinciriyle mücadele etmesini sağlayacaktır" dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, muhalefetteki İşçi Partisi'nin kamuoyu yoklamalarındaki farkını azaltmaya çalışırken, İngiltere'ye gelen yasadışı göçmenlerin sayısını azaltmayı önemli bir vaat haline getirdi. Bu hafta İngiltere, bazı göçmenleri güney sahilindeki büyük bir gemiye taşımaya başladı. Hükümet bu şekilde küçük teknelerle ülkenin kıyılarına gelenler için otellerin çekiciliğini ortadan kaldırmayı planlıyor.