16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.11.2023 11:55 | Son Güncelleme: 13.11.2023 12:51

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın görevine son verdi. Braverman, bir süredir Filistin yanlısı gösterilerle ilgili yaptığı yorumlar ve Londra polisine yaptığı 'çifte standart' suçlamalarıyla gündemdeydi
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı

İngiliz basınına göre, Filistin'e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı. The Guardian Başbakan Rishi Sunak'ın Londra'da Filistin'e destek ve 1'inci Dünya Savaşı'nın bitmesini anma gösterilerinin yapıldığı 11 Kasım Cumartesi günü yaşanan olaylar sebebiyle eleştirilen Braverman'i görevden aldığını yazdı. Gazeteye konuşan bir kaynak, "Rishi Sunak, Suella Braverman'den hükümetten ayrılmasını istedi; o da kabul etti" ifadelerini kullandı. The Sun gazetesinin politika editörü, Braverman'in yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly'nin getirileceğini iddia etti. 

Ne olmuştu?

Suella Braverman'in İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından başlayan Filistin'e destek gösterilerine izin veren Londra polisini "taraf tutmakla" suçlaması üzerine başlayan gerginlik ülkenin gündeminde yer almıştı. Braverman, Londra'da 14 Ekim'den bu yana her hafta düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" olarak nitelendirmiş, polisi de Filistin eylemleri söz konusu olduğunda "çifte standart uygulamakla" itham etmişti.

Truss döneminin de görev aldı

Braverman , Eylül 2022'de Liz Truss tarafından İçişleri Bakanı olarak atanmıştı. Ancak bakanlık kurallarına aykırı olarak kişisel e-postasından resmi bir belge gönderdikten sonra görevinden istifaya zorlandı. Sadece altı gün sonra Başbakan Rishi Sunak onu eski pozisyonuna geri getirdi.