20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 18.08.2022 10:12 | Son Güncelleme: 18.08.2022 10:47

İngiltere'de sele karşı 'hayati tehlike' uyarısı

Resmi olarak kuraklık ilan edilen İngiltere'yi bu kez de yağışlı hava etkisi altına aldı. Ülkenin güneydoğusu ve başkent Londra’yı etkisi altına alan sele karşı 'hayati tehlike' uyarısı yapıldı. Selin vurduğu Londra’nın Victoria tren istasyonunda seferler iptal edildi
İngiltere'de sele karşı 'hayati tehlike' uyarısı

Avrupa sıcak hava dalgası ve buna bağlı olarak çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İngiltere'de resmi kuraklık ilan edildi, azalan yağışların ardından Thames Nehri başta olmak üzere birçok nehir tamamen kurumaya yüz tuttu. Ülke kuraklıkla mücadele ederken şimdi de vatandaşlar sele karşı uyarıldı. 

İngiltere'nin ulusal meteoroloji servisi Met Office, haftalardır süren sıcaklık ve kuraklığın ardından gelen şiddetli yağışlar sonrası alarm seviyesini sarıya çıkararak, vatandaşlara 'hayati tehlike' uyarısı yaptı. Met Office’in uyarısı, ülkenin en büyük su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water’ın, güney bölgelerde su kullanımına kısıtlama getirmesinin ardından geldi.

Temmuz ve ağustosta 40 dereceyi bulan rekor seviyede sıcaklıklar yaşanırken, bu yılki yağış oranları İngiltere’nin güneydoğu kesimlerinde yüzde 10'a kadar düşmüştü.

 Nottinghamshire'da hayat felç oldu

Nottinghamshire'daki Worksop kasabasındaki aşırı yağışın yol açtığı sel nedeniyle, bazı demir yolu ve otobüs seferleri askıya alındı. Yetkililer, bölgede haftalarca süren sıcak hava koşulları ve kuraklığın ardından gelen yağışın, ağustos aylarındaki ortalama yağış miktarının yaklaşık iki katı olduğunu bildirdi. Sosyal medyada yer alan videolarda, kasabadaki yolların ve arabaların sular altında kaldığı, bir süpermarketi su bastığı görüldü.

Son dönemde güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle tarihinin en yüksek sıcaklıklarını yaşayan İngiltere'de 19 Temmuz'da termometreler 39 santigrat dereceyi görmüştü.

Kaynak: AA