28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 24.10.2022 18:50 | Son Güncelleme: 24.10.2022 23:17

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'tan ilk açıklama

Hint kökenli Rishi Sunak, Muhafazakar Parti'de liderlik yarışını kazandı. Başbakanlık koltuğuna oturacak olan Sunak, ilk konuşmasında, "Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmeyi en büyük önceliğim yapacağım"dedi
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'tan ilk açıklama

İngiltere'deki liderlik yarışında Muhafazakar Parti'den en fazla desteği alarak tek aday olan Rishi Sunak, başbakanlık koltuğuna oturacak. Sunak, parti lideri olduğunun açıklanmasının ardından ilk kez resmi açıklama yaptı. Sunak, konuşmasının başında, olağanüstü zor koşullar altında ülkeye yaptığı hizmetlerden ötürü Truss'a teşekkür etti.

Muhafazakar Parti milletvekillerinin desteğini alarak, partinin yeni lideri seçilmekten büyük onur duyduğunu dile getiren Sunak, partisi ve ülkesine hizmet edecek olmanın hayatının en büyük ayrıcalığı olduğunu söyledi.

Sunak, İngiltere'nin büyük bir ülke olduğunu ve bu ülkeye çok şey borçlu olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak, derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok. Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var. Partimizi ve ülkemizi bir araya getirmeyi en büyük önceliğim yapacağım. Çünkü karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmenin ve çocuklarımız ve torunlarımız için daha iyi, daha müreffeh bir gelecek inşa etmenin tek yolu bu. Size dürüstlük ve alçakgönüllülükle hizmet edeceğime ve İngiliz halkına hizmet etmek için her gün çalışacağıma söz veriyorum." Sunak, İngiltere Kralı 3. Charles’tan hükümeti kurma görevini devralacak ve böylelikle resmen İngiltere'nin yeni başbakanı olacak.