01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2023 14:27 | Son Güncelleme: 18.10.2023 14:49

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Hastane saldırısının failleri ve destekçileri yargılanmalı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 500'den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan hastane saldırısının failleri ve destekçilerinin yargılanması gerektiğini söyledi
İran Cumhurbaşkanı Reisi: Hastane saldırısının failleri ve destekçileri yargılanmalı

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kabine toplantısında, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Reisi, "Bu korkunç suçta (hastaneye düzenlenen saldırıya) sadece kınama yeterli değildir. Siyonist rejimin savaş makinesi bir an önce durdurulmalıdır. İnsan hayatı ve hukukunun garanti altına alınması için bu suçun failleri ve destekçileri yargılanmalıdır" dedi.

Gazze'de insani bir trajedinin yaşanmaması için İsrail'in uyguladığı gıda ve su ambargosunun ivedilikle kaldırılması gerektiğini vurgulayan Reisi, dünyadaki özgür hukuk insanlarını göreve çağırdı. İran Cumhurbaşkanı Reisi, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası kanunlar ve anlaşmalar kağıt üzerinde kalmak için mi yazılıyor? Tüm dünya halklarının yargısı, bu rejimin insanlığa karşı iğrenç ve korkunç suçlar işlediğidir. Bu suçlar bir an önce durdurulmalı, fail ve destekçileri adalet önüne çıkarılmalıdır."

 

Kaynak: AA