21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2023 13:37 | Son Güncelleme: 18.10.2023 15:30

İsrail ordusu radar görüntüsü paylaştı: Baptist Hastanesi'ni vurmadık

İsrail ordusu, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin İslami Cihad tarafından vurulduğunu iddia ederek bunu kanıtladığını ileri sürdüğü bir radar haritası grafiği paylaştı
İsrail ordusu radar görüntüsü paylaştı: Baptist Hastanesi'ni vurmadık

İsrail ordusu, Twitter'dan (X) yaptığı paylaşımda, Filistinli İslami Cihad grubunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nden attığı bir roketin menziline ulaşmakta başarısız olup kısa mesafedeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne isabet ettiğini savundu. İsrail ordusu radar sistemlerine dayandığı öne sürdüğü harita grafiğinin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden fırlatılan roket güzergahlarını kanıtladığını iddia etti.

Ne olmuştu?

Hamas’ın 7 Ekim’de bir sızma operasyonu ve takiben gerçekleştirdiği sivil katliamlarla başlayan son İsrail-Filistin savaşı, dün yani 11. gününde tüm dünyayı dehşet içinde bırakan bir saldırıya sahne oldu. Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bulunan El Ehli Hastanesi vuruldu. Filistin, İsrail saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıkladığı patlamada en az 500 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Tel Aviv Yönetimi ise saldırıyı İsrail Ordusu’nun gerçekleştirmediğini; patlamanın, İslami Cihat Örgütü tarafından atılan roketlerin hastaneye isabet etmesi sonucu meydana geldiğini savunuyor. Ancak İslami Cihat, “vuruş açısı ve ateş yoğunluğu saldırının havadan gerçekleştiğini kanıtlıyor” açıklamasıyla İsrail’in iddiasını reddetti.

İsrail Savunma Güçleri Sözcüsü Hagari, “yakındaki binalarda yapısal hasar olmadığını, hava saldırısına uygun olarak bir oyuk oluşmadığını” iddia etti. Hagari ayrıca istihbaratın elde ettiği bir ses kaydına dayanarak, “Hamas, roketlerin İslami Cihat tarafından atıldığını mutlak bir kesinlikle biliyor” iddiasında bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Bizim çocuklarımızı kim vahşice öldürüyorsa kendi evlatlarını da onlar öldürüyor” açıklamasında bulundu. Saldırının gölgesinde İsrail’e destek ziyareti düzenleyen ABD Başkanı Biden da Filistinli direniş örgütlerini kastederek “Saldırı diğer ekip tarafından yapılmış gibi görünüyor” dedi.