19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2024 10:45 | Son Güncelleme: 31.07.2024 11:42

İran Cumhurbaşkanı'ndan Haniye suikastı açıklaması: Pişman edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Haniye'nin öldürülmesine ilişkin yaptığı ilk açıklamada, toprak bütünlüğünü savunacaklarını ve suikastı düzenleyenleri pişman edeceklerini söyledi
İran Cumhurbaşkanı'ndan Haniye suikastı açıklaması: Pişman edeceğiz

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda öldürüldü. Saldırıda Haniye'nin bir korumasının da hayatını kaybettiği aktarıldı. 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan yaptığı açıklamada, "İran, Kudüs Şehidi İsmail Haniye'nin yasını tutuyor" ifadesini kullandı.

"İran ve Filistin arasındaki bağ eskisinden güçlü olacak"

Meclis'te kendisi için düzenlenen yemin töreninde bir araya geldiği Haniye'yi "Filistin direnişinin cesur yoldaşı" olarak adlandıran Pezeşkiyan, "İki onurlu millet olan İran ve Filistin arasındaki bağ eskisinden güçlü olacak. Mazlumların direnişi her zamankinden daha kuvvetli şekilde savunulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Saldırının İran'ın toprak bütünlüğünü de hedef aldığını belirten İran Cumhurbaşkanı, "İran, toprak bütünlüğünü, izzetini ve şerefini savunacak ve işgalci teröristleri alçakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir" ifadelerini kullandı. Pezeşkiyan, açıklamasının sonunda Kur'an- Kerim'den "Şüphesiz Allah, aziz ve intikam sahibidir" ayetini paylaştı.