25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.11.2022 12:35 | Son Güncelleme: 25.11.2022 12:45

İran Teknik Direktörü Queiroz isyan etti: Neden Gareth Southgate'e Afganistan'ı sormuyorsunuz

Ülkesindeki protestolarıyla ilgili sorulardan bıkan İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, BBC muhabiri Shaimaa Khalil'e verdiği cevapla gündem oldu
İran Teknik Direktörü Queiroz isyan etti: Neden Gareth Southgate'e Afganistan'ı sormuyorsunuz

İran Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda oynayacakları maçtan önce Milli Marşı okumamasıyla gündeme tekrar gelen İran protestolarıyla ilgili sorulardan bıkan İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, BBC muhabiri Shaimaa Khalil'e isyan etti. Dün düzenlenen basın toplantısının sonrasında Queiroz, neden diğer teknik direktörlerin benzer sorularla karşılaşmadığını sorguladı.

İranlı forvet Mehdi Taremi'ye, Mahsa Emini'nin polis gözetiminde ölümünü protesto edenlere bir mesaj verip vermeyeceği sorulunca rahatsız olan Queiroz "Neden Gareth Southgate'e Afganistan'ı ve tüm kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkında ne düşünüyorsun?' diye sormuyorsunuz? Portekizli teknik direktör sözlerini "Politik sorular sormaya devam etmek adil mi? Bu basın özgürlüğü. Cevap vermemek ve konumumuza saygı duyulmasını beklemek de bizim hakkımız" şeklinde sürdürdü.

Basın toplantısında Taremi ise Khalil'in sorusunu "Daha önce bu tür sorulara cevap vermeyeceğimi söylemiştim ama bu sefer yanıtlayacağım. Biz baskı altında değiliz. Bir futbol turnuvasında futbola saygı gösterilmeli ve futbolla ilgisi olmayan her şey bir kenara bırakılmalı" diyerek yanıtladı.