19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.02.2023 17:30 | Son Güncelleme: 02.02.2023 17:30

İran'da dans ettikleri görüntüleri paylaşan iki gence 5'er yıl hapis

Tahran’da dans ettikleri görüntüleri sosyal medyada viral olan iki genç videoları yolsuzluk, kamu fuhuşuna ve eylemlere teşvik iddiasıyla 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı
Instagram/@zhatiisorg
Instagram/@zhatiisorg

İran'ın başkenti Tahran'daki Azadi Meydanı'nda dans ettikleri görüntüleri sosyal medyada çokça paylaşılan iki gencin 5'er yıl hapse mahkum edildiği bildirildi. İran Yargı Erkine bağlı Mizan Haber Ajansına göre, Astiyaj Hakiki ve Emir Muhammed Ahmedi, sosyal medyada ülke aleyhine ve halkı isyana teşvik eden paylaşımlarda bulundu.

Bu faaliyetlerden sonra Hakiki ve Ahmedi'nin yasa dışı çağrılar içeren paylaşım yapmaması konusunda güvenlik güçleri tarafından uyarıldıkları ancak sosyal medyada yasa dışı çağrıları tekrarlayan çiftin, 1 Kasım 2022'de tutuklandığı belirtildi. Çiftin dans ettiği video Twitter'da bu şekilde paylaşıldı:

Tutuklanan Hakiki ve Ahmedi'nin ulusal güvenliğe karşı eylemler suçlamasıyla yargılandıkları mahkeme tarafından 5'er yıl hapse mahkum edildiği aktarıldı. Muhalif haber kaynakları ise Tahran'daki Azadi Meydanı'nda dans ettikleri görüntüleri sosyal medyada çokça paylaşılan 20'li yaşlardaki çiftin, dans videosunu yayınladıkları için hapse mahkum olduklarını iddia ediyor.

İslam Cumhuriyeti’nin kurulması ve Şah’ın devrilmesinden sonra adı Azadi Kulesi’ne çevrilen eser, meydana da adını veriyor. Çiftin önünde dans ettiği kulenin adı da ‘özgürlük kulesi’ anlamına geliyor. Özgürlük kulesinin mimarı ise uzun süredir sürgünde.
Kaynak: AA