07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.04.2024 10:45 | Son Güncelleme: 14.04.2024 11:08

İran'ın İsrail saldırısı: Yüzlerce İHA'nın görüntüleri sosyal medyada ses getirdi

İran, İsrail'e hava saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, 200'ü aşkın İHA ve balistik füze atıldığını, büyük kısmının hava sahasına girmeden imha edildiğini duyurdu. Sosyal medyada ise bölgeden olduğu iddia edilen birçok görüntü paylaşıldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün gece 100 balistik füze, 30 seyir füzesi ve 160 kamikaze İHA ile İsrail'e saldırı düzenledi. Saldırının, 1 Nisan'daki Suriye'deki İran konsolosluğu saldırısına cevap olarak düzenlendiği belirtildi. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı. İran'ın saldırısına eş zamanlı olarak, İsrail'e Lübnan'dan da yaklaşık 40, Yemen ve Irak'tan da bireysel olarak füze ve İHA fırlatıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin dronları izlediğini açıkladı. Gazze semalarında patlamalar görüntülere yansırken Gazzeliler İran'ın İsrail'e saldırısına tekbir ve sevinçle karşılık verdi. Sosyal medyada bölgeden olduğu iddia edilen birçok patlama görüntüsü de paylaşıldı. Ancak görüntülerin birçoğunun gerçek olup olmadığı teyit edilemedi. İşte sosyal medyada paylaşılan bazı görüntüler: