19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 30.11.2022 09:49 | Son Güncelleme: 30.11.2022 10:15

İranlı muhalifler ABD mağlubiyetini kutladı

İran’ın Katar’da düzenlenen 2022 FİFA Dünya Kupası çerçevesinde ABD ile oynadığı maçta mağlup olmasının ardından sokaklara çıkan İranlı muhalifler kalabalıklar halinde sevinç gösterisinde bulundu
İranlı muhalifler ABD mağlubiyetini kutladı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda oynanan B Grubu üçüncü maçında ABD, İran'ı 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 5'e yükselten ABD, grup ikincisi olarak adını son 16 turuna yazdırdı. ABD son 16 turunda, A Grubu'nu lider bitiren Hollanda ile eşleşti. İran ise 3 puanla 3. sırada kalarak Dünya Kupası'na veda etti.

Karşılaşma sonrası sosyal medyada, İran'da sokaklara çıkan bazı grupların, slogan atıp havai fişek ateşleyerek mağlubiyet kutlaması yaptıkları görüntüler yer aldı. Görüntülerde ülkenin Tahran, Gurve, Reşt, Gorgan, Cevanrud, Erdebil, Urumiye, Senendec, Merivan, Dezful, Ahvaz, Zencan, Mahabad, Sakkız ve Kamyaran gibi birçok şehrinde sokaklara çıkan muhalif gruplar sevinç gösterisinde bulundu.

Görüntülerde, kutlama yapan İranlıların slogan atarak havai fişek ateşlediği, araç konvoyları oluşturduğu anlar yer alıyor. Başkent Tahran'da konferans salonları, sinema ve kafelerde maçı toplu izleyen seyirciler evlerine üzüntü içinde dönerken, olası galibiyet kutlamaları için yapılan hazırlıklar ise iptal edilmişti.