28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.01.2024 10:56 | Son Güncelleme: 02.01.2024 11:13

İsrail basını: Enerji Bakanı Yisrael Katz yeni Dışişleri Bakanı olarak onaylandı

İsrail basını, hükümetin, Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Enerji Bakanı Yisrael Katz arasındaki görev değişimi anlaşmasını onayladığını yazdı
İsrail basını: Enerji Bakanı Yisrael Katz yeni Dışişleri Bakanı olarak onaylandı

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail hükümeti, Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Enerji Bakanı Yisrael Katz arasında bakanlıkların değiştirilmesi anlaşmasını kabul etti.

Meclis Genel Kurulunda onaylanması gerekiyor

Haberde, "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'deki saldırıların devam ettiği bu hassas döneme rağmen yapılan anlaşmaya uymayı ve Cohen'in Dışişleri Bakanlığındaki görev süresini sonlandırmayı tercih ettiği" belirtildi. Likud Partisi içindeki iki bakanlık arasında yapılan görev değişiminin, İsrail Meclisi Genel Kurulunda da onaylanması gerekiyor.

Hükümetten konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. İsrail'in Gazze'deki askeri başarısızlıkları nedeniyle muhalefetten ve İsrail kamuoyundan son dönemde hükümete istifa talepleri yükseliyor. Aralık 2022'de hükümet kurulurken, aynı partiden olan bu iki bakan arasında birer yıl arayla görev değişimi yapılmasına karar verilmişti.

Cohen geri dönecek

Buna göre, ilk yıl Dışişleri Bakanlığı yapan Cohen'in, 2. ve 3. yıl bu görevi Katz'a devretmesi planlandı. Anlaşmaya göre Cohen, mevcut hükümetin hala iktidarda olması halinde 2026'da Dışişleri Bakanı olarak geri dönecek.

Kaynak: AA