20 Temmuz 2025, Pazar
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 17.06.2025 21:14 | Son Güncelleme: 17.06.2025 21:30
Makaleyi sesli dinle • 1:03

İsrail basını: Netanyahu yönetimi ABD'nin saldırılara yakında katılacağını düşünüyor

İsrail devlet televizyonu KAN, üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, ABD'nin yakında İran'a saldırıya katılacağını iddia etti. Haberde söz konusu yetkilinin, "Trump'ın kenara çekilen değil, rejimin devrilmesinde rol oynayan biri olarak hatırlanmak isteyeceği" görüşüne yer verildi
İsrail basını: Netanyahu yönetimi ABD'nin saldırılara yakında katılacağını düşünüyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin, ABD'nin yakında İran'a düzenlenen saldırılara katılacağını düşündüğünü bildirdi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Tel Aviv, ABD'nin İran'a saldırılarda İsrail'e destek vereceğini değerlendiriyor. İsrailli yetkilinin, "ABD Başkanı Donald Trump'ın İran rejimini deviren kişi olarak hatırlanmak isteyeceğini ve bu nedenle ifadelerini sertleştirdiğini söylediği" aktarıldı.

Yetkili, "Trump'ın 21. yüzyılın en önemli güvenlik olayında kenara çekilen biri olarak değil, İran rejiminin devrilmesinde rol oynayan biri olarak hatırlanmak isteyeceğini" öne sürerek ABD'nin yakında İran'a karşı saldırıya katılacağını iddia etti. Haberde, ABD Başkanı'nın İran'a karşı agresif bir tavır sergilemeye başladığına dikkat çekildi. Üst düzey İsrailli yetkililerin, gelecek günlerde saldırıların yoğunlaşmasıyla sona erdirme mekanizmaları üzerinde konuşmaya başlamanın gerekli olacağına inandığı aktarıldı.

Kaynak: AA