27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2023 11:02 | Son Güncelleme: 23.04.2023 14:18

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Yargı reformu ülke tarihinin en tehlikeli krizi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, tartışmalı yargı reformu planı üzerindeki anlaşmazlığın ülkenin bugüne kadar gördüğü en ciddi iç kriz olduğunu söyledi
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Yargı reformu ülke tarihinin en tehlikeli krizi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinde yayımlanan röportajında, "Mevcut yargı reformu krizinin devletin kuruluşundan bu yana en tehlikeli, ülke tarihindeki en ciddi kriz olduğuna inanıyorum" dedi.

Yargı düzenlemesiyle ilgili krizin birçok sektörü etkilediğini belirten Herzog, kendisine karşı büyük muhalefet olduğu yönündeki söylemlerin propagandadan ibaret olduğunu savundu. İstifa taleplerini reddettiğini vurgulayan Herzog, "Halkın her kesiminden büyük bir güven duyuyorum" diye konuştu.

Ertelenen yargı düzenlemesi

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin'in 5 Ocak'ta açıkladığı yargı reformu, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını sağlayan düzenlemeler içeriyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu, 27 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini duyurmuştu. Erteleme kararına rağmen geri adım atmayan Netanyahu hükümeti, tartışmalı düzenlemeyi mayıs başında yeniden Meclise getireceğini ifade etmişti.

Kaynak: AA